Värvningarna av Higgins, Mirotic och Abrines har minst sagt gett resultat för Barcelona. Laget ligger i toppskiktet av EuroLeague med ett matchfacit på 22-6. Barca siktar på att jobba vidare på sin vinstsvit på nio raka matcher. Enda orosmomentet för Barcelona är att Malcolm Delaney tvingades lämna förra matchen i den inhemska ligan med en befarad skada. Hans status inför det här mötet är fortsatt osäker.

Gästande Zalgiris sliter för att nå slutspel. Tappen under sommaren av nyckelspelare har visat sig en övermäktig uppgift att överkomma. Från att ha varit ett topplag till att bli ett mittenlag är deras verklighet i dagsläget. Man är välcoachat och trivs när matcherna spelas i ett något lägre tempo för att det ska gå att genomföra deras taktiska plan. Nu förlorade laget på övertid senast mot Zenit men innan dess hade man radat upp tre raka segrar.

Senast lagen möttes vann Barcelona med 93-86 i Litauen. Higgins gjorde 27 poäng och Mirotic 24. Zalgiris lyckades inte styra matchbilden då. Ikväll får med största sannolikhet se längre anfall och en hel del passningar på insidan för att styra offensiven därifrån.

Även om Barcelona redan säkrat slutspelsplats så betyder matchen fortfarande mycket. Det är oerhört viktigt att sluta topp fyra för att ha fördel av hemmaplan i slutspelet. Betydelsen av den här matchen för båda klubbarna gör att vi kan anta en fysisk karaktär på spelet. När det blir den typen av matcher tenderar poängställningen att bli betydligt lägre. Det är ingen ovanlighet i EuroLeague. Därför lockar underspelet när vi har en lina på över 160 poäng. Det måste till ett snitt på över 40 poäng per quarter för att det ska missa. Det känns väldigt långsökt.

Speltips: Under 161 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla EuroLeague-matcher

This is the stats tab
This is the post tip