CSKA Moskva har hittat tillbaka till formen på slutet och säkrade nyligen en slutspelsplats. Det blev två segrar förra veckan där krossen av Panathinaikos krönte veckan. En 31 poäng stor seger där spelet var klanderfritt. För gästerna Alba Berlin är det vinna eller försvinna som gäller. Vid en förlust kan deras chanser försvinna rent teoretiskt. I praktiken är det mer eller mindre redan kört.

Fulla av självförtroende har CSKA en god känsla inför mötet och att det är just Alba Berlin som står för motståndet lär hjälpa än mer. Den ryska klubben har en inbördesstatistik på 5-0 mot Alba. Det skiljer en del kvalitetsmässigt men framförallt matchar Albas spelstil CSKA väldigt dåligt ur ett tyskt perspektiv. När lagen möttes tidigare i höstas vann CSKA med 82-66 på bortaplan. Mike James och Hilliard gjorde 43 poäng tillsammans. Peyton Siva stod för 11 assist hos Alba. Det var också matchen som Will Clyburn ådrog sig sin säsongsavslutande skada.

Alba Berlin spelar en snabb typ av basket där trepoängsskyttet är i fokus. Man spelar väldigt ”modernt” och påminner om Houston Rockets i NBA. Det är väldigt lite skott från medeldistans. Defensivt lämnar dock mycket att önska. Det är ofta vi ser poängen trilla uppe över 180 poäng när Alba Berlin spelar basketmatcher. Nu när CSKA Moskva är hemma räknar jag med att den ryska klubben hjälper till att dra upp tempot. Blir inte förvånad om vi får se en stormatch från Mike James i statistikkolumnen och CSKA gå upp över 100 poäng ikväll.

Det enda frågetecknet inför linan är om Alba Berlin kan nå upp till poängen som krävs för att täcka den men med tanke på hur het pass het svenske Marcus Eriksson varit från trepoängslinjen senaste veckorna ser jag goda möjligheter till att Alba passerar 80-poängsstrecket.

Speltips: Över 167,5 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla EuroLeague-matcher

This is the stats tab
This is the post tip