Danska Division 1 har två matcher på menyn under fredagskvällen och en av dessa finner vi på Helsingør Stadion där serieledarna är i farten.

Helsingør toppar danska Division 1 och detta med 39 poäng på kontot efter 18 ligamatcher genomförda. Målskillnaden för Helsingør är stabila 42-20 och ser vi till deras prestation som hemmalag så har de fyra vinster, fyra kryss och noll förluster med en målskillnad på 19-10. Det har varit uppehåll i seriespelet sedan början på december, men då gick hemmalaget till uppehållet med en 2-1-seger borta mot Hobro.

Gästande Nykøbing FC är ett lag för slutspel, i alla fall så som tabellen ser ut just nu. 22 poäng på 18 matcher är vad bortalaget samlat ihop och för deras del är det med en målskillnad på 32-29. Viktigt att poängtera är att de dock inte håller samma klass som hemmalaget och på bortagräs har det gått trögt. Två vinster, en oavgjord och sex förluster är vad Nykøbing presterat som enbart bortalag och allt detta med 12-15 i målskillnad.

Senast lagen möttes så agerade Nykøbing FC hemmalag, då vann de med 3-0.
Nu är de bortalag och detta mot seriens bästa lag.

Här tror jag helt klart att Helsingør har vad som krävs för revansch i deras jakt på serieseger, vilket ger dem ett bra utgångsläge i jakten på avancemang till finrummet så småningom.

SPELTIPS
Helsingør vinner matchen och detta till oddset 1.56 hos Betsson / Nordicbet .

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip