Efter en tid i superligan är Horsens nere i den danska motsvarigheten till Superettan igen. Kan de träffa rätt direkt i omstarten? Så här tänker jag inför premiären av division 1.

Ja, det blev en tuff säsong för AC Horsens. Sist av alla i Superligan efter att serien delats upp i mästerskaps- och nedflyttningsserien. Annars har Horsens varit en gedigen småklubb i Superligan under ett par års tid. Frågan är så klart om de har kraft att ta sig tillbaka direkt? Svaret på den frågan har jag inte i dag, men jag tycker absolut att de har chansen att göra det. Den danska motsvarigheten till superettan innehåller inte så där jättemånga tunga namn. Lyngby, Hobro och Esbjerg är väl de som varit uppe på högsta nivå sista åren och det är verkligen ingen lätt serie, men heller ingen serie som är omöjlig för någon av de bättre klubbarna att vinna.
Horsens genrepade mot seriekonkurrenten Fredericia och vann med 2-0 efter mål av Casper Tengstedt och Lirim Qamili. Horsens försvarsspel var enligt rapporterna bra och i matchen innan dess vann Horsens med 2-0 mot Kolding. 0-0 mot superligalaget Silkeborg innan dess. Nu ska vi verkligen inte dra några enorma växlar av försäsongsresultat men Horsens känns så där gediget som de gjort sig kända för.
Jens Berthel Askou, som tog över i vintras, fick precis ett nytt kontrakt över 2024 så det finns en stark tro på honom och hans arbete med det här laget. Siktet är utan tvekan inställt på att vinna serien. I truppen finns en hel del rutin från högre nivåer.

Köge, som tränas av en viss Daniel Agger, har tagit ut en 19-mannatrupp med många nya namn. Klubben har varit något av ett mittenlag i den här serien i många år nu och jag har svårt att se dem lyfta hela vägen upp i år också. Sju möjliga debutanter, tre spelare som är tillbaka från utlåningar till andra klubbar, är bland de 19 som finns med borta mot Horsens. Klubben kommer från 2-2 i genrepet mot Helsingör.

HB Køges trup til kampen mod AC Horsens 1. Oskar Snorre 2. Jon Flanagan (debutant) 3. Nemanja Cavnic (debutant) 5. Nicholas Marfelt 7. Mike Jensen 8. Mathias Nielsen (debutant) 9. Martin Koch Helsted 10. Pierre Larsen (debutant) 12. Frank Assinki 14. Jubril Adedeji 16. Daniel Thøgersen (debutant) 17. Oscar Buch (debutant) 18. Bruninho (comeback) 19. Marius Elvius 20. Emilio Simonsen 21. Christian Toftdahl 22. Janus Seehusen (ungdom) 28. Effiong Nsungusi 31. Frederik Mehder (debutant)

SPELTIPS
Jag tror att hårt arbetande, fysiskt tunga och något mer rutinerade Horsens vinner. Plockar rak etta till 2.24 hos Nordicbet (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip