Efter att ha missat slutspel rundar Inter Miami av MLS-säsongen med ett dubbelmöte mot Charlotte FC. The Herons inleder med ett möte på hemmaplan på DRV PNK Stadium – där Tata Martino får klara sig utan en hel drös med spelare.

Lionel Messi startade för Argentina under natten till onsdagen och är en av ett helt gäng spelare som missar på grund av landslagsspel. Förutom Messi har även Robert Taylor, Josef Martinez, Facundo Farias, Serhiy Kryvtsov, Benjamin Cremaschi, Edison Azcona och David Ruiz varit borta med landslag. Därutöver har Martino ett gäng skador där Jordi Alba, Leonardo Campana, Diego Gomez, Corentin Jean, Franco Negri och Ian Fray alla finns på frånvarolistan. Gregore väntas dock vara tillbaka från skada. Men många, många frånvarande spelare för tränare Martino.

Efter uppryckningen i samband med Messi, Martino, Alba och Sergio Busquets ankomst – som gav en cuptitel och hopp om att lösa en ”omöjlig” slutspelsplats” – har formen dalat den senaste månaden, vilket resulterade i missat slutspel. Inter Miami kommer från två raka förluster – 1-4 borta mot Chicago Fire och en 0-1-förlust hemma mot Cincinnati senast. The Herons har inte vunnit sedan jumbon Toronto besegrades med 4-0 den 21/9 och har därmed bara en seger på de sju senaste.

Om Inter Miamis hopp har slocknat så har det plötsligt tänts oväntat för Charlotte FC, som efter fem segerlösa matcher plötsligt radat upp två segrar i följd: 3-0 mot Toronto och 2-0 borta mot Chicago senast. Det innebär att Charlotte FC, på 39 inspelade poäng, bara har en poäng upp till FC United, på den sista playoff-platsen, med två matcher till godo. Charlotte har därmed chansen att säkra sin första slutspelsplats i klubbens historia vid segrar i de två mötena mot Inter Miami.

Även Charlotte har några spelare på landslagsuppdrag - Jere Uronen, Bill Tuiloma och Karol Swiderski – men inte alls lika många som Inter Miami. Derrick Jones är avstängd.

Inter Miami utan något att spela för

Inter Miami vann med 4-0 när lagen senast möttes i ligacupen. Men det var ett helt annat lag, när ett Messi-inspirerat The Herons radade upp segrar i cupspelen. Nu är det ett lag med en enorm frånvarolista som inte har någonting att spela för, som möter ett slutspelsjagande Charlotte FC, som förvisso är långt ifrån ett fenomenalt fotbollslag men som har motivationsfaktor i sin favör samt vind i seglen efter två raka segrar. Charlotte DnB finns till 1,91 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip