Det är snabbt på’t igen! Knappt har helgens försenade EU-bong avslutats innan vi hugger tag i en ny 13-rätters. Efter en helg som hade bud på riktigt fina stålar under lördagen (tolv på lilla stryket) och hugg på lite framgång under söndagen är det nya chanser som dyker upp nu. 3,5 miljoner i jackpot gör saken ännu bättre! 

Champions League-returer samt engelska ligamatcher står för hela baletten. Matcherna i Barcelona och Dortmund är svårtippade men att staka ut en väg mot full pott samt att ta hänsyn till spelvärde och jobba bort någon av de riktigt tunga favoriterna i England blir utmaningen. Idéerna finns. Nu ska vi skrida till verket.

Spela Tillsammans gör vi även denna gång och ett system kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Andelar för 104 kronor/st finns att lägga vantarna på. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa. Nedan analys är bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda ut när det väl går live.

Spelstopp: 20:44

1. Barcelona - PSG 1X2

Barca visade lite bättre skärpa i Paris. Raphina fixade dubbla påsar för katalanerna och Christensen behövde ett par minuter på planen för att greja 3-2-målet på Parken som sedermera blev avgörande. Nu behöver således parisarna gå framåt och vinna på spansk mark. Jag ställer mig frågande till om det går. Precis som i första mötet mellan lagen så flög oddsen hejd vilt. Jag gick från spiketta till en helgardering och därför är min tanke att denna gång öppna med samtliga tecken och möjligen revidera detta närmare spelstopp istället.


2. Dortmund - Atlético Madrid 1

Dortmund var ytterst nära att ta ikapp Atléticos 2-0-ledning på slutet. Tyskarnas forcering var brutal och efter Hallérs 1-2-reducering hade både Bynoe-Gittens och Brandt två galna chanser för mål utan att lyckas få dit bollen. Nu kommer ett kokande Signal Iduna Park försöka bära sina gulklädda hjältar till framgång och spelar Borussia på samma sätt som i Madrid finns bra möjligheter att ta detta till förlängning, eller än bättre, lösa biffen över 90! Jag är tidigt inne på att gå kort om tecken på tysk mark då vi behöver spara garderingar till senare.


3. Southampton - Preston 1

Vi kommer behöva försöka fälla minst en ur trion Soton, Bolton eller Peterborough på kupongen om vi ska ha chansen att slåss om bättre stålar. Känslan är att The Saints inte är ett av lagen att misstro. Värdklubben skickade som bekant in 3-2-påsen mot Watford i 99:onde minuten i lördags men sett till helheten på St. Mary’s var det inte orätt. Nu har arrangörerna chansen att faktiskt ge sig in i bråket om topp 2-platserna på allvar då ingen ur topptrion i The Championship lyckades vinna sina senaste fajter. Preston å sin sida föll (0-1) mot Norwich i helgen och därmed försvann The Lilywhites chanser att ge sig in i playoff-kampen. När både motivationen och klassen vilar till vänster är det svårt att snacka bort ettan.


4. Bolton - Shrewsbury 1X

Aaron Collins går på vatten! 26-åringen har fått ett smått orimligt lyft sedan flytten från Bristol Rovers tidigare i år. Walesaren visar sex mål på sex raka matcher och är en av arrangörsklubbens stora härförare just nu. Efter 1-1 hemma mot Portsmouth så begränsades ändå hoppet om en direktplats till The Championship något. Derby vann nämligen sin fajt mot Leyton Orient övertygande och The Rams har numera allt i egna händer. Shrewsbury är ett lag som är ämnat för en strid längre ner i tabellen. Det som ändå sticker ut för besökarna just nu är att poäng ramlat in vid fem av sju bortamatcher i svit och viktiga Shipley är tillbaka i spel sedan en tid. Jag är helt inne på att åtminstone krysset ska finnas med som stöd här.


5. Bristol Rovers - Cambridge 1X2

Sju poäng på fyra raka matcher har inneburit ett lyft för Cambridge i botten av League One-tabellen. Gästernas defensiv samt målvaktsspel har över dessa strider varit i fokus och sett riktigt bra ut. Bland annat imponerar bortasegern mot Barnsley massor. Bristol Rovers visade sju raka utan seger innan 3-1-skalpen mot Cheltenham ramlade in i helgen. Skönt för värdarna även om hemmalaget över tid varit “klara” för fortsatt spel i den engelska trean utan chans till att varken rasa ur eller gå upp. Svårtippat möte där jag tidigt blickar mot en heltäckt bricka.


6. Burton - Cheltenham 1X

Burton var i fritt fall och visade 0-2-8 på tio fajter i svit innan The Brewers lyckades nypa en mäktig 2-1-viktoria borta mot Stevenage. En förlösande trea som innebär lite andrum i den absoluta bottenkampen. Tisdagens batalj är en galet viktig strid återigen. Cheltenham huserar under strecket, fem pinnar bakom. Gästerna har ingen vidare trend att blicka tillbaka på (fyra raka nederlag) och spelet på bortaplan är riktigt svagt. Jag tror att Darrell Clarkes mannar möjligen kan roffa åt sig ett kryss men mer än så blir det inte.


7. Oxford - Lincoln 1X2

Tre raka vinster och smått galna 13-0 (!) i målskillnad över dessa duster. Oxford flyger fram just nu där spelare som Josh Murphy och Mark Harris ser mer eller mindre ostoppbara ut. Grabbarna från studentstaden befinner sig som sexa och har därför en playoff-biljett under sina fötter. Lincoln har i och med ett kryss mot Reading och strax därefter en 1-2-torsk mot Wigan på eget gräs tappat nyss nämnda placering. The Red Imps gör sett till helheten ändå en bra säsong och på resande tass är laget extremt svårslagna just nu. Kan det möjligen vara dags för en liten reaktion för Oxford med tanke på lagets enorma framgångar den senaste tiden? Att tvåan cirkulerar runt 15 procent är svårsmält vilket innebär ett kanonläge för helgarderingen på Kassam Stadium.


8. Peterborough - Fleetwood 12

Topplaget Peterborough fick en brutal näsbränna i lördags. 0-5 i gumpen mot Oxford var ord och inga visor. Det som stack ut allra mest från mötet i helgen är spelövertaget som Darren Fergusons mannar stod för. Omkring 70 procents bollinnehav och ändå fem påsar i baken är smått otroligt. Hur reagerar hemmalaget på detta debacle ska bli intressant att se. Fleetwood å sin sida slåss för sin vidare existens i den engelska trean. 2-0-triumfen mot Northampton senast var i alla fall ett steg i rätt riktning. Avståndet till säker mark är nu sex pinnar och således inte helt ointagligt. Gubben (etta-tvåa) är tidigt en idé.


9. Portsmouth - Barnsley 1X2

Portsmouth spelar sig upp till The Championship via en poäng mot Barnsley under tisdagen. Värdarna har varit League One's bästa fotbollslag hela säsongen, något som fyra förluster på 43 försök är ett bevis på. Grejar hemmalaget uppflyttningen nu är frågan. Barnsley å sin sida har gått från en solklar playoff-kandidat till ett jagat byte. Gästerna har tappat rejält med fart på sistone då två vinster på nio försök inte är smickrande siffror. Orkar The Tykes svänga om säsongen till något positivt? Spelmässigt var ändå 2-2-mötet med Reading senast ett steg åt rätt håll och med spelvärdet till höger tvekar jag inte på att gardera. Helst alla tecken!


10. Port Vale - Wycombe 1

Motivation slår klass! Wycombe springer mest runt och väntar på sommarlov då gästerna kommer sluta någonstans i mittens rike av tabellen. En helt okej säsong i stort av The Chairboys. Port Vale kommer däremot få slåss för livet hela vägen in i mål. Värdarna gick till pausvila med en 2-0-ledning hemma mot Exeter senast men en usel andra halvlek innebar fyra obesvarade påsar och en 2-4-förlust. Burslem-klubben befinner sig på nedflyttningsplats med tre omgångar kvar att spela och goda råd är numera dyra. Här måste Darren Moore få fart på sina mannar och vinna för att inte uppdraget ska bli alltför tungrott under de sista två matcherna. Jag tänker följa odds-rörelser och streckfördelning extremt noga men just nu gillar jag spikettan till 40-45 procent.


11. Crawley - Barrow 1X2

Sexan mot sjuan i League Two slåss om blytunga pinnar. Barrow har i ett helt fel läge av säsongen ramlat in i en tung trend där tre raka nederlag ligger under lagets fötter. Gästerna var faktiskt chanslösa borta mot Gillingham senast (0-3) och defensiva klippan Ray blev utvisad och därmed avstängd nu. Tungt! Crawley är ändå inte mycket bättre. Efter 1-4 i gumpen mot Wrexham så tog värdarna därefter stryk med 2-3 hemma mot Colchester i helgen. Svårtippat med möjligen något mindre vänsterlutning. 1X eller 1X2 är min tidiga tanke.


12. Colchester - Grimsby 1

I och med 3-0-segern borta mot Crewe så kan Grimsby andas ut. Gästerna har sex poäng till godo ner till Sutton under strecket och tio plusmål. Med två matcher kvar för Sutton att spela så ska detta avstånd anses ointagligt. Colchester å sin sida vann som nyligen nämnt med 3-2 mot Crawley i lördags. En otroligt viktig skalp som innebär att avståndet till lagen under strecket är en poäng men i en fördelaktigt haltande tabell. Ett betydligt mer motiverat hemmalag ser jag som en potentiell vinnare här. Möjligen adderas ett kryss vid alltför tung streckning till vänster.


13. Notts County - Stockport X2

Efter förlusten mot Tranmere borta i mitten av februari så har Stockport visat elva raka matcher utan nederlag och en position i nästa säsongs League One är redan bärgad och klar. Otroligt imponerande av gästerna som förra säsongen torskade playoff-finalen på Wembley mot Carlisle. Notts Co har gjort ett bra år i League Two. Nykomlingen slutar någonstans i mitten av tabellen och en gubbe som Langstaff har visat att han med råge håller för spel här samtidigt som duon Crowley-Jodi Jones varit fullkomligt lysande. Även om tvåan är troligast är jag inne på att gardera i någon mån där krysset till 20 procent tidigt ska åka med.


Kupongens kassaskåp! - Southampton

Efter 3-2-segern senast tror jag att Southampton bara ökar farten och rullar över Preston hemma. Ettan känns i skrivande stund ohotad.

Varningens finger! - Fleetwood

Peterborough rasade samman fullständigt senast (0-5 mot Oxford) och här är det frågan hur toppklubben reagerar på debaclet senast. Fleetwood måste med största sannolikhet vinna sina tre sista matcher för säsongen för att lyckas hänga kvar i League One. Ett tokmotiverat bortalag ska vara med på kupongen.

1. Barcelona - PSG 1 X 2
2. Dortmund - Atlético Madrid 1 X 2
3. Southampton - Preston 1 X 2
4. Bolton - Shrewsbury 1 X 2
5. Bristol Rovers - Cambridge 1 X 2
6. Burton - Cheltenham 1 X 2
7. Oxford - Lincoln 1 X 2
8. Peterborough - Fleetwood 1 X 2
9. Portsmouth - Barnsley 1 X 2
10. Port Vale - Wycombe 1 X 2
11. Crawley - Barrow 1 X 2
12. Colchester - Grimsby 1 X 2
13. Notts County - Stockport 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip