V75 Tips Gävle 21/8

Publicerad på 19 Aug 2021 - 22:59

DrTrav

DrTrav

19 Aug 2021 - 22:59

Lördagens V75-tävlingar arrangeras av Gävletravet. Vi bjuds på Finalerna av korta E3. Dessutom kryddas omgången av en Jackpot på 60 Miljoner.

Nedan följer mina V75-tips.

Jag spelar med två spikar. 2 Francesco Zet i den andra avdelningen och 2 Islay Mist Sisu i den sjätte avdelningen.

V75 Tips Gävle Lördag 21/8
V75-1 1,3,6
V75-2 2 Francesco Zet
V75-3 1,4,5,6,9,11
V75-4 2,3,4,6,8,9,11
V75-5 2,4,8,9
V75-6 2 Islay Mist Sisu
V75-7 1,4,5,8,11

2520 rader x 0,50 = 1260 kr

DD Tips Gävle Lördag 21/8
DD1: 2 Islay Mist Sisu
DD2: 1,4,5,8,11

5 rader x 40 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2640m volt
Min ide i loppet är 1 Tale Of Jacks, han som kommer till start med formen på topp. Voltstart är visserligen lite svårbedömt, men utgångsläget blev bra och han kan öppna okej. Jag är inne på att Kaj Widell kan vända bort konkurrenterna och det finns på kartan att man sitter i ledningen efter start. Väl i den positionen blir han svårslagen. I den senaste starten hamnade Tale Of Jacks i boken för nästagångare då han avslutade vasst på lätta ben efter en spårsnål löpning. Det var inte tomt i mål då och nu med ett spännande upplägg kan det bära hela vägen.

3 Gogobet Sisu är en femåring som besitter högt kunnande och de dagar han tävlar på topp kan han mycket väl vara överlägsen. I maj var man ute och mötte de allra bästa i landet och slutade fyra bakom hästar som Don Fanucci Zet och Hail Mary. Gogobet Sisu har problem med stilen ibland vilket har resulterat i några galopper på kontot. Men nu har han stått för två fina prestationer efter att fått lite vila vilket känns positivt. För två starter sedan gjorde han det bra i Finland, när han rundade samtliga. Gogobet Sisu är stark och rejäl och med ett felfritt lopp här ska man ses med bra segerchans.

Plockar även med 6 Iceland Radio som visserligen står lite tufft inne i loppet, men kommer till start med lysande form. Från sitt springspår kommer han kunna bli en faktor i spetskörningen initialt och det finns på kartan att man kan köra sig till ledningen. Men oavsett ska hon med en bra resa inte nonchaleras här. Det är anmält barfot runt om igen och denna femåringen kan avsluta vasst med rätt resa.

Min Vinnare: 1 Tale Of Jacks
Spets efter 500m: 1 Tale Of Jacks
Skrällen: 6 Iceland Radio
Ranking: A 1,3,6 B 7,4,8,5,10 C 12,2,11,9

V75-2 1640m auto
E3 Final för Hingstar/Valacker med 975.000kr i förstapris.

Här hittar vi omgångens första spik, trots hög procent går det inte att blunda för 2 Francesco Zet som idag fått optimala förutsättningar. Han inledde karriären väldigt lovande med tre raka segrar, men var sen inte som bäst för två starter sedan. Men i försöket till E3-finalen senast visade han upp sitt fina kunnande igen. Detta är en individ som visat kapacitet som är över det vanliga och får bara Francesco Zet fortsätta sin fina utveckling kommer detta vara ett namn för de större loppen under sin karriär. Han kan öppna kvickt och har ett perfekt utgångsläge, han är den troliga ledaren av loppet och i den positionen kommer man bli mycket svårslagen. Men skulle loppscenariot bli annorlunda har Francesco Zet även visat att han tål att göra grovjobbet själv. Örjan Kihlström kan lägga upp taktiken lite hur han vill och oavsett så har Daniel Redéns treåring ha toppchans här. Spik.

Motbud
3 Imanuel K. är en häst som alltid gör det bra och har på slutet brottats med tufft utgångslägen. Nu är utgångsläget äntligen bra och han kan öppna kvickt från start. Skulle det bli rygg på ledaren eller att han lyckas ta sig hela vägen till ledningen så är Imanuel K en häst som går hela vägen. Skulle det bli trötta ben för konkurrenterna in mot mållinjen är det något Imanuel K kan profitera på. Given till 4% om man garderar loppet.

Nämner även 6 Felix Orlando som är vinnaren av E3 över 2140m. Han var dock inte som bäst i försöket senast och kanske är det lite frågetecken på formen? Men detta är en häst med hög kapacitet och till kvällens start är det anmält amerikansk vagn vilket är spännande. Ska inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 2 Francesco Zet
Spets efter 500m: 2 Francesco Zet
Skrällen: 3 Imanuel K.
Ranking: A 2 B 3,6,7,1,9,4 C 10,5,12,8

V75-3 2640m auto
Gulddivisionen idag mäter 2640m vilket är en ovanlig distans vilket jag kan tycka är en extra krydda till loppet då det inte blixtrar kring startfältet.

Jag har hittat en skräll i loppet jag vill framhålla tidigt. Det är 6 Hachiko de Veluwe som inte fungerade i den senaste starten och galoppen kom inte oväntat. Nu har han fått en månads vila vilket jag inte ser som något negativt. Tränaren Timo Nurmos vet vad han gör och har den senaste tiden visat upp fin form på stallet. Vilket vi inte minst fick se under den fina V75 omgången som arrangerades av Solvalla i onsdags. Distansen idag är en fördel för Hachiko de Veluwe och skulle han nu få aktionen att stämma så är jag inne på att han kommer blanda sig i segerstriden här. Det är anmält barfota runt om och till endast 9% i skrivande stund är detta ett givet streck på min kupong.

5 Milliondollarrhyme kommer från en mycket enkelt seger i den senaste starten, då vann man från ledningen men sparade krafter. Det var kort distans då och nu när det är lång vilket borde innebär att man vill söka ryggar med Milliondollarrhyme som vi alla vet kan avsluta sylvasst och som har en tendens att stressa upp sig ibland. Milliondollarrhyme har vunnit SM över lång distans och har även vunnit på stayerdistans i Frankrike. Strular det inte för mycket positionerna ikväll är man ett tidigt segerbud i loppet.

Framhåller även 4 Coin Perdu som har matchats sparsamt av tränaren Svante Båth. Coin Perdu har sluppit att möta eliten varje gång vilket verkar gjort hästen gott. Han kommer till dagens start med två raka segrar, han har dessutom slutat topp-2 i de fem senaste starterna. Coin Perdu är jämn i sina prestationer och ska inte nonchaleras ikväll.

11 Heavy Sound är en elithäst när han väl tävlar på topp. Han trivs bäst i ledningen vilket han även visade senast när han var mycket fin vid sin seger på Eskilstuna. Nu sätter utgångsläget ner chanserna en aning men är man inne på att gardera loppet kan det vara farligt att nonchalera Daniel Redéns nioåring. Daniel har som bekant fin form på stallet för dagen.

Min Vinnare: 6 Hachiko de Veluwe
Spets efter 500m: 6 Hachiko de Veluwe/ 4 Coin Perdu
Skrällen:
Ranking: A 6,5 B 4,11,1,9 C 12,8,2,7,10,3

V75-4 2140m auto
En öppen avdelning på förhand.

2 Sourire Frö gjorde debut för sin nya tränaren Ulrika Wällstedts i den senaste starten och fick då chansen för sent in på upploppet. Sourire Frö sköt till vasst när väl luckan kom och visade att formen sitter där. Från ett perfekt utgångsläge idag är jag inne på att man inte kommer vilja sitta fast utan att Sourire Frö kommer få tävla om det. Det är anmält barfota runt om igen vilket är ett plus. Förstahäst i ett svårlöst lopp.

11 Upside Face har fått ett tufft utgångsläge, men detta är en femåring som kommer med formen på topp till dagens start även om det kanske inte ser så ut i programraden. I den senaste starten galopperade man av ren iver, då var det V75-finaler på Åby. För två starter sedan stod han för en mermakande avslutning i tredje- och fjärdespår den sista biten, klockan stannade på 11,1 sista 800m. I med den senaste plumpen i protokollet så stannade Upside Face kvar i klassen och ikväll ser även motståndet överkomligt ut på förhand. Även om det aldrig är lätt att runda ett helt fält så med en liknanden prestation idag som för två starter sedan så kommer man blanda sig i segern här.

Nämner även skrällen 3 Önas Py som har gjort det bra i sina två senaste starter. Hon har vid båda starterna haft tuffa utgångslägen men har gått starkt tillslut. Idag har hon fått ett bra utgångsläge. Önas Py kan öppna kvickt och är den troliga ledaren initialt och skulle kusk och tränare Oskar Kylin Blom få fuska bort en bit av loppet kan det räcka hela vägen. Skräll.

9 Santos de Castella var inte som bäst i den senaste starten men har visat i starterna före att han besitter fint kunnande. Nu har man fått lite återhämtning inför dagens start och känslan är att det bara är positivt för Santos de Castella. Han kommer sitta bra på det i ett andraspår direkt och till start är det anmält amerikansk vagn vilket är spännande.

Min Vinnare: 2 Sourire Frö
Spets efter 500m: 3 Önas Py
Skrällen: 3 Önas Py
Ranking: A 2,11 B 3,9,6,4,8 C 10,5,12,7,1

V75-5 2140m auto
4 Perpetuate är kapabel fyraåring med höga toppar. Men det har också blivit en hel del galopper hittills i karriären. Perpetuate är osäker men imponerade stor för två starter sedan när man vann i överlägsen stil. Senast blev det dock återigen galopp och nu jagar han revansch. Man går tillbaka till barfota fram, precis som man gick vid senaste segern. Felfri är segerchansen god.

8 Epimetheus är en rejäl häst som är under fin utveckling. Han är inte anmäld till Derbyt och därför väljer man att istället matcha hästen i V75-sammanhang. Utgångsläget är ett klart minus men detta är en häst som tål att göra en hel del jobb själv. Blir man bara inte allt för mycket hängande i spåren under loppet kommer Epimetheus vara ett tidigt bud i segertiden. I den senaste starten fick han visa upp sitt fina kunnande när man vann från dödens. För två starter sedan var man ute i Sprintermästar-finalen och var spelad till 13ggr på toton. Men en galopp i sista sväng förstörde den kvällen.

9 Naheed kommer till dagens start med tre raka segrar på kontot. Detta är en segervan sexåring som vunnit elva av sina 14 starter i livet. I debuten på V75 blev det galopp på upploppet när det stod och vägde, det var en topp-2 placering som försvann den gången. Nu är man ute efter revansch. Naheed har fått två lopp i kroppen efter ett längre uppehåll och kommer med en formkurva som pekar uppåt.

Nämner även 2 Fighter Lady som är ett kapabelt sto som visat att hon duger bra i dessa sammanhang. Nu har hon fått två lopp i kroppen och toppformen bör vara i antågande. Från ett bra utgångsläge är man garanterad ett bra lopp och till endast 7% ska hon inte nonchaleras.

Min Vinnare: 4 Perpetuate
Spets efter 500m:
Skrällen: 2 Fighter Lady
Ranking: A 4,8 B 9,2,6,1,5 C 7,3,10,12,11

V75-6 1640m auto
E3 Final för ston med 975.000kr i förstapris.

Här hittar vi omgångens andra spik, 2 Islay Mist Sisu. Detta treåriga sto kördes passivt både på Solvalla för tre starter sedan och på Halmstad näst senast. Tränaren Per Nordström har haft siktet inställt på kvällens start och i uttagningsloppet senast fick vi se en mer offensiv styrning och då vann man enkelt efter att övertagit ledningen med 850m kvar till mål. Klockan stannade på 1,11 sista 1000m. Det är barfota runt om, amerikansk vagn och första gången rycktussar som gäller vilket är spännande. Från ett bra utgångsläge kommer man sitta bra på det direkt och är den i loppet med klart bäst segerchans. Jag spikar.

Motbud
1 Bouillabaisse fick bestämma i ledningen och vann säkert sitt uttagningslopp via en snabb avslutning. Hon är minst rutinerad i startfältet men det tror jag inte är något som kusk och tränare Oskar J Andersson bryr sig om idag. Hon kan öppna kvickt från start och det lär bli full laddning härifrån. Lyckas hon hålla upp innerspåret vilket kan vara tufft på Gävle så kommer Bouillabaisse bita ifrån sig bra. Främsta motbudet till min spik.

10 Chatty Kronos är lillasyster till Aetos Kronos som vann Jubileumspokalen i onsdags. Chatty Kronos har stått för en fin utveckling på slutet och blir bara bättre och bättre för varje start även om hon har en bit kvar till sin storasyster. Hon har en vass avslutning att tillgå och skulle det gå aningen för fort för hästarna där framme i loppet kommer Chatty Kronos ha en vass polett tillslut. Även om utgångsläget sätter ner chanserna en aning ska hon inte glömmas bort vid gardering.

Nämner även 9 Ain’t Misbehavin som har gjort det bra vid sina tre senaste starten även om segern uteblivit. Hon galopperade i segerstriden för två starter sedan och gjorde senast en fin prestation som tvåa. Formen är knappast sämre till dagens start och med startsnabba ryggar skulle hon kunna få loppet här.

Min Vinnare: 2 Islay Mist Sisu
Spets efter 500m: 1 Bouillabaisse
Skrällen: 10 Chatty Kronos / 9 Ain’t Misbehavin
Ranking: A 2 B 1,10,9,3,5,4,7 C 8,6,12,11

V75-7 1640m auto
5 Chapuy vet vi alla är blixtrande från start och har idag fått ett passande utgångsläge. Även om det finns några startsnabba med i loppet så är detta den troliga ledaren av loppet. Väl i ledningen har Chapuy tolv segrar på 18 försök, och ska såklart ses med god segerchans även idag från den positionen. Åke Lindbloms travare är härdad i klassen och med en formkurva som pekar uppåt är detta förstastrecket i loppet.

1 Morotai Degato är även han kvick den första biten och är den som kan sätta käppar i hjulet för Chapuy från start. Men eftersom bricka ett på Gävle inte är speciellt fördelaktigt håller jag ändå Chapuy som spetsfavorit. I den senaste starten gick Morotai Degato i ledningen men fick se sig besegrad av en för dagen mycket bra Born Unicorn. Nu är det kort distans vilket ses som ett plus för sexåringen som till dagens start är anmäld barfota runt om och amerikansk vagn. Streckas på systemet.

Plockar även med 4 Oxidizer som även han skulle kunna bli en faktor i spetskörningen. Han har utvecklat sin startsnabbhet på slutet och även om han inte kommer kunna hålla ut Chapuy så skulle han kunna göra det jobbigare för honom den första biten. Oxidizer är en stark och rejäl individ som även tål att göra en hel del jobb själv, och kan profitera på om duellen från start blir utdragen för de två ovan nämnda. Är anmäld barfota och med amerikansk vegan.

Min Vinnare: 5 Chapuy
Spets efter 500m: 5 Chapuy / 1 Morotai Degato
Skrällen: 11 Van Gogh Z.S.
Ranking: A 5,1,4 B 11,8,10,9 C 7,3,6,2

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto