Publicerad på 11 Apr - 10:54

0
article-img
Foto: Bildbyrån

13 miljoner i jackpot: "Endast två favoriter bådar gott"

Nu är det dags igen för vår andelskung Björn "Rekat-Björnen" Ekberg att sätta tänderna i Stryktipset på lördag - med hela 13 mille i jackpot! Vilken är den bästa spiken, det smartaste draget och var finns den mest givna helgarderingen? 

Till Björns andelsspel!

Hur är läget och hur känns formen här och nu? 

– Efter en period av torka när det kommer till Stryk- och Europatipset så är väl självförtroendet en aning naggat i kanten. Men jag har varit med så länge i gamet så jag vet att dessa svackor kommer, består ett tag, och går. Det gäller bara att försöka jobba metodiskt med värdetänk och en del egna idéer så kommer till slut framgången igen. 

Vad säger du om kupongen den här helgen? 

– 13 miljoner i jackpot och egentligen bara två riktigt stora favoriter bådar gott.  Jag har en stor utgångsrad (11664) som finns på hemsidan att läsa in sig lite på där det värdemässiga utfallet bortom 500.000 kronor ser ut att bli riktigt mustigt. Det som gäller att ta med sig är att flera lag spelade under onsdagen och med ganska kort vila är det inte orimligt att elvor byggs om något och således finns också odds-justeringar att hålla utkik för. 

Var hittar du den mest givna spiken? 

– Brentford och Southampton huserar som kupongens två stora favoriter. I min bok ska därför minst en av dessa garderas och den andra kan singlas. Jag fattar spik-tycke för Brentford. The Bees är ett bättre fotbollslag än vad poängen visar vilket vi tydligt kan se i den underliggande statistiken. Sheffield United är Premier Leagues sämsta lag och nykomlingen är givetvis också helt införstådda med att det blir spel i The Championship till hösten. Bortaspelet är dessutom uselt. Jag singlar Brentford helt enkelt, om inget exceptionellt händer.  

I vilken match ser du den största skrällchansen? 

– Då säger jag match 12! Southampton har mattats en aning under våren efter sin galna poäng-streak. När samtidigt Watford visar upp en välansad och strukturerad defensiv är jag inte helt säker på att The Saints har det som krävs för att vinna den här matchen vid 72 procent av fallen vilket oddsen indikerar och även det svenska folket ser ut att köpa in sig på. Jag är också tidigt inne på att få med både Boro och QPR i sina respektive fajter. 

Och vilken match vill du helst bara helgardera?

– Jag tycker Bristol City - Huddersfield är lurig. Hemmalaget körde som bekant över Blackburn i veckan (5-0). City släpper inte in några mål för stunden och spelar bra boll. Nu ställs värdklubben mot ett motiverat Huddersfield hemma, samtidigt som gästerna bitvis är ganska svaga rent spelmässigt, vilket också en position långt ner i tabellen visar. Jag tror att spelvärdet kommer ramla över till högersidan (X2) men är också ganska säker på att de stora poolspels-systemen runt om i landet klipper bandet till ettan. Då öppnas en ny värld av möjligheter upp. Kanske är också Bristol C-ettan till över 2,30 ett bjudodds? Som det är nu helar jag i alla fall matchen på Ashton Gate! 

Klicka här för att se Björns andelsspel!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto