Publicerad på 8 Nov - 10:30

0
article-img
Foto: Bildbyrån

AFC-tränaren om brutala smärtan: "Kunde varken jubla eller applådera"


AFC Eskilstuna-tränaren Tony Andersson hade ett riktigt mardrömsdygn förra veckan. Bilen blev stulen och han slog sig allvarligt i en trappa som gjorde att han fick tio revbensfrakturer. Trots det var han på plats och coachade laget till en poäng mot GIF Sundsvall. 
– Jag kunde varken jubla eller applådera. Sedan fick jag kramp i ryggen av allt adrenalin och fick gå in i omklädningsrummet 20 minuter, berättar han i Superettanpodden. 

Den nye tränaren hade inte varit huvudansvarig länge innan olyckan var framme. I veckans avsnitt av Superettanpodden berättar Tony Andersson, som grundat träningskonceptet "16 weeks of hell", om den stora oturen i förra veckan. 

– Jag har ett gym på tomten. Jag skulle komma ned till gymmet och har en sju trappsteg ungefär. Den var bevisligen ganska blöt av vatten och löv så jag tappade helt enkelt fästet och slog i mig ganska rejält...

– Jag fick tio revbensfrakturer, sju revben som gick av och några av på två ställen - och lite blod i ena lungan som en bonus, säger han i Suprettanpodden som görs av Rekatochklart. 

Hur mår du i dag?

– Man lär sig leva med smärtan. Sen är det lite vad man har för personlighet. Jag har inte den personligheten att jag ligger och tycker synd om mig. Men smärtan har varit olidlig, det måste jag erkänna.

Vad har varit värst?

– Just att det är svårt att andas. Och andas jag inte så riskerar jag att få lunginflammation så jag går och övningsandas med djupa andetag och då knakar det till i revbenen. Det är en jobbig smärta att hantera, att utsätta sig för smärta konstant.

Tony Andersson valde att sätta sig på tränarbänken i den viktiga matchen borta mot GIF Sundsvall - trots att han var helt mörbultad. Matchen slutade 1-1 och för jumbon AFC finns ett litet hopp att undvika direktnedflyttning inför den sista omgången av Superettan. 

– Det var intressant igår när vi kvitterade till 1-1 och man inte kan jubla eller applådera. Men kroppen blev fullpumpad med adrenalin så jag fick faktiskt kramp i hela ryggen så jag fick gå in i omklädningsrummet i 20 minuter för att jag inte blev av med krampen. Det var en jädra otäck känsla. En ny upplevelse...

Lyssna på intervjun med Andersson och Gais-hjälten Gustav Lundgren! 

Lyssna på Superettanpodden på Spotify!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto