Publicerad på 24 Aug - 18:05

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Alexander Isak till Newcastle - så mycket får AIK



Foto: Bildbyrån

En svensk jättetransfer är på gång. Enligt flera olika källor är Newcastle överens med Real Sociedad om en övergång för den svenske landslagsanfallaren Alexander Isak. 22-åringen blir spanjorernas dyraste övergång i historien - och ger dessutom AIK nödvändiga miljoner i kassan. 

Redan som 16-åring gjorde Alexander Isak stor succé i AIK. Hans stora talang gick inte att undgå europeiska storklubbar som stod på rad för att köpa honom. Klubben som drog det längsta strået blev Dortmund - men i Tyskland gjorde Isak aldrig något avtryck och till slut hamnade han i Real Sociedads händer. 
Där har han gått starkare, inte minst säsongen 2020/21, då han stänkte in 17 mål i La Liga. Isak har utöver detta varit en bärande spelare i svenska landslaget. 

Nu förväntas Isaks fotbollsframtid bli i Premier League och nyrika Newcastle United. Enligt källor både i Spanien och England är allt en done deal på 70 miljoner euro, vilket i så fall är ett nytt transferrekord för Real Sociedad. I svenska kronor blir det i dagens växlingskurs blir 740 miljoner kronor. Det ska även handla om fem miljoner euro i potentiella bonusar. I ett första skede ger det AIK rätt till omkring 13 miljoner kronor i solidaritetsersättning för åren han tillbringat i den svartgula tröjan. Nödvändiga pengar för AIK vars ekonomi inte tillåter några stora satsningar utan spelarförsäljningar eller kvalificering till Europagruppspel. 

Affären väntas bli officiell inom kort. 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto