Publicerad på 24 Mar - 13:41

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Allsvenskan Fantasy: Bästa spelarna i varje lagdel



Foto: Bildbyrån

Vi på Rekatochklart storsatsar i år på Fantasy Allsvenskan. För att gå med i vår liga där du kan vinna fina priser som presentkort på sportresa (5000 kr), säsongskort, merch m.m. behöver du bara skriva i ligakoden nb2910
Det är gratis att vara med och ett måste för att ge årets allsvenska säsong en extra krydda. 

Läs allt om vår liga och alla fina priser här!

***

Med premiären runt hörnet går jag igenom lite spelare från varje lagdel jag tycker det är värt att ha i sitt lag. I varje kategori har jag valt ut ett premium och ett budgetalternativ.

/ Christian Polsäter - nokkan21 på twitter

Målvakter

Premium: Tim Rönning, Elfsborg (5.5)

Bra schema inledningsvis. Mest valde målvakten i spelet, så när han tar poäng kommer det göra ont om du inte äger honom. Elfsborg är ett topplag där jag ändå har svårt att se att det finns tre andra spelare man verkligen vill ha i sitt lag, då är Rönning ett bra val.

Budget: August Ahlin, Sirius (4.0)

Som andremålvakt finns det olika vägar att gå. Antingen tar du den billigaste i spelet (som Ahlin) för att spara pengar till andra spelre. Eller så försöker du hitta en målvakt som kostar 4.5 och spelar i sitt lag. Problemet med det är att du då får nöja dig med en bottenlagsmålvakt som du kanske aldrig är sugen på att spela ändå. Vissa gillar att ta förste och andreslipsen från ett lag då din andremålvakt lär komma in om förstekeepern är skadad. Ahlin lär inte spela så mycket men tillhör ett lag där få andra spelare lockar jättemycket. 

Backar

Premium: Johan Larsson, Elfsborg (8.0)

Tillsammans med Erick Otieno är han seriens dyraste back. Också en av de mest ägda. Lätt att förstå varför, då han alltid är väldigt offensiv på sin kant och är pålitlig vad gäller att skrapa ihop assist. Ta hörnor om vi utgår från cupspelet. Dessutom spelar han i ett lag med alla möjligheter att tillhöra toppen och hålla en hel del nollor. Bortsett MFF borta i omgång två är det inledande schemat väldigt lovande med flera lämpliga uppgifter. Given i mitt lag. 

Budget: Oskar Sverrisson, Varberg (4.5) 

Lågt ägandeskap just nu, så ett val du kan sticka ut med. Ny i Varberg från Häcken och har spelat en del som vänsterwingback i Varbergs fembackslinje i cupspelet. Som sådan förväntas han följa med upp i plan och slå en del inlägg. En del minns kanske hur de Brito gjorde det bra i Varberg i fjol på den positionen. Rätt tufft schema inledningsvis, men Varberg är ett lag som kan överraska mot tuffa motstånd, inte minst på hemmaplan.

Mittfältare

Premium: Veljko Birmancevic, Malmö FF (10.0) 

Lite tråkigt val då han är en av spelarna med högst ägandeskap. Men han känns given till det här priset. Inte minst för att det kommer göra otroligt ont när han gör poäng om du inte äger honom. Imponerat i cupspelet och spelar i ett MFF som är favoriter till att göra flest mål i serien. Hård konkurrens i Malmö, men Birmancevic känns given som startman och jag tror Milojevic kan få ut max av honom. 

Budget: Nahom Girmai Netabay, Kalmar FF (5.5) 

Nyförvärv från Sirius och det verkar vara en Rydströmfavorit. Startade i tre av fyra cupmatcher och oftast som ytterforward i Kalmars 4-2-3-1-system. Men är mångsidig nog att klara av fler positoner, vilket är bra då det är en väg till speltid. Lågt ägandeskap och en spelare att sticka ut med. Bortsett MFF hemma i premiären är inledande schemat bra. 

Forwards

Premium: Totte Nyman, IFK Norrköping (9.5) 

Skadeproblemen han haft talar mot honom. Men sett bra ut under försäsongen och är straffskytt. Given i ett lag som lär göra en hel del mål. Ska sägas att Norrköping har ett tufft inledande schema med bortamatcher mot AIK + Djurgården första tre omgångarna. Så det kan vara en spelare att byta in senare. En bra forward att ha med från början är Astrit Selmani (också 9.5). Hammarby har ett väldigt bra schema inledningsvis och gör som bekant en hel del mål. Tänkbar taktik är att ha Selmani inledningsvis och byta ut honom i omgång sex (då Hammarby har Malmö) mot Totte Nyman (vars Norrköping möter Värnamo hemma i den omgången). 

Budget: Oscar Vilhelmsson, IFK Göteborg (6.0) 

Blåvitt behöver sälja spelare för att klara ekonomin. Vilhelmsson är den givna spelaren de kan få mycket pengar för. Är också en av få spelare i Göteborg som erbjuder snabbhet och djupledshot. De faktorerna gör att jag tror Stahre kommer ge honom en hel del speltid. Nyförvärvet Sorga verkar inte vara bra nog för IFK, så konkurrensen är begränsad. Spelar med smarte Marcus Berg, så håll bara klubban i isen så kommer chanserna komma.

Imorgon är Polsäter tillbaka med spelarna du INTE ska ha i ditt lag!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto