Publicerad på 20 Maj - 12:38

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Allsvenskt Allvar: Så slutar helgens matcher enligt Polsäter



Dags för näst sista omgången innan ett kortare uppehåll. Såhär tror jag helgens matcher slutar. Till att börja med får vi tyvärr konstatera att schemaläggarna återigen misslyckats. 

Fem matcher på söndagen och bara rätt kalla Mjällby-Sundsvall på måndagen. Som bekant spelas säsongens sista PL-omgång också på söndagen, vilket kommer intressera många och förmodligen ha en negativ påverkan på både publikantal och tv-tittare. Ofattbart att det inte går att sprida ut matcherna bättre. Jag har tidigare förespråkat fredagsmatcher. Rätt liten konkurrens från andra matcher, vår i luften och så vidare. Varför hade inte ”El Västico” kunnat spelas fredag 20:00? Hade blivit en ruggig fest av det hela. 

AIK-Sirius, 2-0

Kommentar: Att ”Sotte” är avstängd är väl inte tillräckligt för att oroa AIK-defensiven? Räknar med att Lustig kliver in som mittback, vilket borde fungera rätt bra. Tror Sirius oförmåga att försvara sin egen box blir avgörande här. Fantasymässigt är en AIK-back ett bra kaptensval. Milosevic har varit farlig på fasta och kan mycket väl hitta rätt igen + att en nolla känns trolig. 

Helsingborg-Värnamo, 1-1 

Kommentar: Värnamo framstår allt mer som seriens bästa nykomling. Att det i nuläget är i stort sett jämna 1x2-odds trots hemmaplan för HIF säger en del. Tror dock Helsingborg undviker förlust här i vad jag tror blir en rätt tajt match. 

Elfsborg-IFK Göteborg, 1-1 

Kommentar: Två lag som är besvikna med poängskörden hittills. Elfsborg är det bättre laget, som kommer sluta överst i tabellen. Men förutsatt att Blåvitt får tillbaka ett par av de rutinerade spelarna som missade Varbergsmatchen tror jag det här kommer passa dem rätt bra. Ser framför mig en matchbild där de backar hem och till varje pris försöker undvika att ge bort omställningslägen för Elfsborg. Blåvitt stod upp rätt bra när de här möttes i cupen i vintras och jag tror de kan göra det igen.

Besara ett bra val

   
Hammarby-IFK Norrköping, 2-1 

Kommentar: Luktar väl mål här med Hammarbys alltid starka offensiv mot Levi/Nyman i storform. Känns som en sund etta här då jag håller Hammarby ett hack högre. Men upp till bevis för hur mycket Norrköpings säsong verkligen vänt, de inledde ju poängmässigt svagt men har radat upp segrar via ett enklare schema nu. Fantasymässigt är pålitlige Besara ett tänkbart kaptensval. 

Varberg-Degerfors, 1-2 

Kommentar: Lurig match. Jag tycker inte om att spela Varberg som rätt klara hemmafavoriter, då jag tycker det passar dem dåligt att vara det. Ställs mot ett Degerfors som fått med sig två raka segrar och är lite på gång. Kan ”Degen” bara hantera sin egen box på ett okej sätt har de bra poängchans i min bok. 

Kalmar-Djurgården, 0-2 

Kommentar: Kim & Tolle har ett ruskigt bra facit mot Rydström. Många matcher ser rätt så lika ut – Kalmar har mycket boll, men Djurgårdens spets avgör. Tror det kan bli så även här, vilket iså fall blivit lite av en repris på cupkvartsfinalen mellan lagen. Dessutom dras Kalmar FF med en del skador. Min magkänsla säger att det här kan bli en bra match för Edvardsen. 

Sundsvall-Mjällby, 0-0 

Kommentar: Hur reagerar Giffarna på förra helgens överkörning mot Norrköping? Rimligtvis har de gnuggat försvarsspel och går in för att inte ge bort billiga mål lika enkelt. Mjällby har gjort det bra poängmässigt, men jag är inte helt imponerad av det spelmässiga. Tycker de är för stora oddsmässiga favoriter i nuläget.

Tips till Allsvenskan Fantasy

   
Utöver ovan nämnda AIK-backar eller Besara som kaptensval några övriga Fantasy allsvenskan-tankar:

Kalmar borta är ingen lätt match, men i övrigt ser kommande schema bra ut. Djurgårdsbackar som Piotr Johansson är bra att snegla mot. Hien ett bra alternativ också, men jag är lite orolig över Danielson-ryktena, som eventuellt förpassar honom till bänken senare (om han inte säljs). 

Taha Ali har Värnamo hemma med sitt Helsingborg. Därefter väntar ett svårt schema i fyra omgångar. Så jag hade behållt honom om jag har honom, men tänkt mig för om jag sneglat på att byta in honom. 

Norrköping hemma och Värnamo borta ser ut som okej uppgifter för Hammarby. Glöm dock inte bort att Hammarby spelar cupfinal på torsdag mot Malmö. Så Värnamomatchen är väldigt lurig och det kan eventuellt bli rotation. Samma sak gäller MFF, som möter Degerfors borta ett par dagar efter cupfinalen. 

Värnamos Oscar Johansson (5.5) är en billig mittfältare vars lag ser bra ut och har ett okej schama kommande matcher. 2+1 hittills och inblandad i mycket.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto