Publicerad på 30 Maj - 17:47

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Allsvenskt Allvar: Vårens bästa elva i Allsvenskan!



Foto: Bildbyrån

I Allsvenskt Allvar skriver vår expert Christian Polsäter varje vecka om Allsvenskan. Följ honom på twitter under Nokkan21

Vi har spelat en tredjedel av årets säsong och det är dags för ett månadslångt speluppehåll. Fortfarande rätt jämnt och en seger kan innebära att lag klättrar ett par-tre positioner. Men de olika tabellsegmenten innehåller ungefär de väntade lagen. Häcken är den stora positiva överraskningen. Få hade pekat ut dem som serieledare i uppehållet. Sundsvall & Helsingborg känns ännu sämre än vad som kan förväntas av nykomlingar, medan även Malmö har slitit med deras mått mätt – mycket på grund av skador. 

Jag har plockat ut vårens elva med de spelare jag tycker varit bäst och i vissa fall överraskat mest positivt. 

Samuel Brolin 

Erick Otieno, Dennis Hadzikadunic, Alexander Milosevic, Mohanad Jeahze 

Bilal Hussein, Nahir Besara, Mikkel Rygaard 

Oscar Johansson, Alexander Jeremejeff, Williot Swedberg 

På bänken: Jacob Widell-Zetterström, Marcus Berg, Jonathan Levi, Lasse Nielsen, Edvin Kurtulus, Oscar Uddenäs, Oliver Berg, Marcus Antonsson, Totte Nyman. 

Kommentar: 

I ett Mjällby som fått med sig oförtjänt mycket poäng har Brolin gjort det bra och bidragit positivt. Tycker inte så många andra målvakter stuckit ut särskilt mycket. Väljer att flytta över Otieno till högerbacken då jag vill ha in både han och Jeahze i laget. Allsvenskans två bästa ytterbackar den här våren när andra namn som Johan Larsson, Martin Olsson m.fl. inte riktigt kommit upp i väntad nivå. 

Hugget som stucket mellan Hadzikadunic och Lasse Nielsen, tycker en MFF-mittback ska vara med. Milosevic med hög lägstanivå och två matchavgörande mål mot IFK-lagen tycker jag också förtjänar sin plats. Leder AIK-försvaret som är seriens kanske bästa år efter år, även om det blivit någon plump såsom Häcken borta. 

Bilal Hussein missade inledningen av Allsvenskan, men lyfte laget när han kom tillbaka. Besaras fot ligger bakom väldigt mycket för Bajen. Rygaard har varit en fullträffsvärvning för BK Häcken. 

Framåt är skyttekungen Jeremejeff given för mig. Inför säsongen trodde jag han skulle göra det lite sämre i år efter en stökig försäsong. Där hade jag väldigt fel, öst in mål. Om han inte säljs under sommaren lär han vinna skytteligan. Williot Swedberg var väldigt stark framför allt i inledningen av Allsvenskan och förtjänar en plats på det även om han kallnat lite senaste veckorna. Oscar Johansson petar jag in på högeryttern, då jag tycker han imponerat mest i ett nederlagstippat Värnamo som ändå gjort det bättre än förväntat, framför allt spelmässigt. Att göra så pass många poäng i ett bottenlag är starkt.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto