Publicerad på 5 Jan - 18:53

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Årets första V75 omgång!


Foto: Bildbyrån

Formstarke andelsläggaren Oliver Bergman bjuder på sina bästa idéer inför lördagens V75-omgång! Här är bästa spiken, draget och favoriten i fara i Skellefteå! 

Vill du vara med i Olivers andelsspel? Klicka här för att läsa mer

Hur känns formen inför den här omgången?

– Formen måste jag säga är på topp för dagen även om vi kan konstatera att det var stolpe ut på systemen förra veckan. Det var ju Jackpot på V75 och vi hade två system som prickade 6rätt och där ett av systemen hade chans på alla sju rätt inför den sista avdelningen. Dessförinnan har formkurvan varit i zenit så det går knappast att klaga. Nu ligger fokus på att gnugga vidare och göra det som krävs för att bibehålla formen så länge som möjligt. 

Vad blir viktigt att tänka på inför helgen?

– V75 denna vecka arrangeras på Färjestads travbana. Det som blir viktigt att tänka på inför omgången är att det är ett kort upplopp och det är inte helt enkelt att komma iväg från innerspåret bakom bilen, framförallt inte över medeldistans. Upploppet mäter endast 177m och det ska även snöa en hel del i veckan så det gäller att ha extra koll på banförhållanden innan man lämnar in sin kupong på lördag. 

Vilken är den bästa spiken?

– I V75-3 hittar vi 6 Dear Friend som fått en perfekt uppgift idag. Förutsättningarna är nästintill optimala då ston inte har någon limit på sig för att får vara med i denna Silverdivisionen, när det i normala fall är stängd vid 1 700 000 kronor. Med tanke på hennes startsnabbhet är hon dessutom den givna ledare av loppet. Senast slog hon Aetos Kronos från spets och visade då upp finfin form. I mitt badkar har jag svårt att se 5 Racing Brodda som är främsta motbudet på förhand plocka ner Dear Friend från ledningen. Blir det även lågt tempo på loppet n bit så ökar bara segerchanserna och i min bok är detta en toppchans. Spik!

Favoriten i fara?

– I V75-1 blir 3 Everglo Lemon favorit. Och det kanske är rättmätigt, men i min bok blir han alldeles för sor sådan, hela 44% i nuläget är inget jag gå på. Han har visserligen fått tre lopp i kroppen efter sitt uppehåll och vi har verkligen fått se en rejäl Everglo Lemon i de två senaste starterna. Senast fick han ett tufft lopp men stred då hela vägen in i mål som den moraliska vinnaren av loppet. För två starter sedan vann han på bra sätt från ledningen. Idag är det debut över kort distans och med tanke på att hen verkar bli stor favorit på förhand är detta en favorit i fara i min bok trots att det är min tipsetta i loppet. 

Bästa draget?

– I V75-7 är min ide 7 Likeaboss, detta är en individ som alltid visat mycket talang. Han inledde karriären med fem raka segrar och gör alltid sitt i loppen. Inställningen är fenomenal och nu under vintertid kommer hanns egenskaper till sin rätta fullt ut. Han tävlar alltid med skor och tål dessutom om det skulle bli tuffa förutsättningar. Så med tanke på den snö som väntar i veckan är det inget som påverkar Likeaboss negativt. Dessutom är distansen ett plus och voltstart är inga problem. Senast handlade det om en liten comeback för Likeaboss, men han visade ingen ringrost utan vann från dödens på mersmakande sätt. Vi fick även se att rycktussar gav en väldig effekt för Likeaboss. Nu med lopp i kroppen lär formen knappast vara sämre heller. Även om det troligtvis väntar en del jobb på egen hand idag också så är detta min vinnare i avslutningen.
 

Vill du vara med i Olivers andelsspel? Klicka här för att läsa mer

/ Oliver Bergman - MVBerra på Twitter

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto