Publicerad på 19 Okt - 11:28

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Avslöjar allsvenskt intresse - men ÖFK vägrar ge upp


20-årige Yannick Adjoumanis låneavtal med Östersunds FK är på väg att löpa ut. Allsvenska klubbar visar intresse men ÖFK jobbar hårt för att skrapa ihop medel nog att erbjuda en långsiktig lösning för den skicklige vänsterbacken. 
– Pengar är inte vår starka sida just nu men vi ska titta på möjligheten att göra honom till vår, säger sportchefen Stefan Lundin till Rekatochklart. 

Bottentippade Östersunds FK har stått för en stark säsong och kommer att klara kontraktet med god marginal. Starkt för en klubb vars framtid än en gång varit hotad på grund av en mycket ansträngd ekonomi. Pengarna som behövdes för att säkra elitlicensen ska ha kommit in i sista stund och med det verkar ÖFK kunna andas ut ännu en gång. 

En spelare som stuckit ut på planen är den förre Häckenspelaren Yannick Adjoumani. Den 20-årige ivorianen räckte inte riktigt till i Häcken men har fått blomma ut i lugn och ro de två senaste åren då jhan varit på lån till ÖFK från sin ASEC Mimosas, som han fortsatt har avtal med, när lånedealen med ÖFK löper ut efter säsongen.
I år har han varit en av Superettans mest intressanta unga spelare och enligt agenten Patrick Mörk finns allsvenskt intresse inför nästa år. 

– Det finns intresse i Allsvenskan men i dagsläget inget konkret, säger Mörk till Rekatochklart och fortsätter:

– Just nu är det lite för tidigt att säga vad som händer nästa säsong. ÖFK vill gärna hitta en lösning och han trivs själv mycket bra i Östersund. ÖFK vill helst hitta en permanent lösning och inte ett nytt lån. Men en del hänger på vad som händer i de allsvenska klubbarna i vinter, säger han. 

ÖFK:s sportchef Stefan Lundin bekräftar Mörks bild av hur ÖFK ser på situationen. 

– Yannick har haft en jättefin utveckling och vi ser över på hur vi ska kunna få behålla honom. Vi har haft honom på lån från ASEC så mycket är i händerna på dem. Först och främst ska den dialogen inledas men vi är förstås nöjda med Adjoumanis utveckling och han trivs väldigt bra här. 

Många som följer Superettan tycker att han är bra nog för spel på en högre nivå. Håller du med?

– Han har fått ett väldigt stort förtroende med mycket speltid vilket är jätteviktigt för utvecklingen. Det kan vara så att han vill bygga på ännu mer erfarenhet hos oss innan han går vidare men det är väl en fråga till spelaren och agenten. Jag upplever inte att han är stressad och han känner verkligen att han blir bättre i vår miljö. 

Är det rimligt för er att köpa loss honom från ASEC?

– Det är det vi får titta på. Nu har vi haft honom på lån i två år. Pengar är inte vår starka sida just nu så vi får se vad som är möjligt. Men vi kommer att titta på alla möjligheter till att göra honom till vår spelare, säger Lundin. 

Utifrån sett så skulle ni behöva bli en säljande klubb igen och då behöver ni ha avtal på lovande spelare. Är det lite så du tänker i det här fallet?

– Jo, det är helt korrekt. Sedan är det balansgång att få ihop allt. Ibland kan lån vara väldigt positivt för stunden men på sikt är det klart att vi behöver få utveckling på våra egna spelare. 

Adjoumani har gjort fem assist på 23 matcher för ÖFK den här säsongen. 

Tips!

Lyssna på senaste avsnittet av Superettanpodden där vi snackar upp helgens omgång. Gäster: Jesper Westermark (Östers IF) och Kalle Joelsson (Helsingborgs IF) 

Lyssna på Superettanpodden på Spotify!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto