Publicerad på 13 Jun - 12:35

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Avslöjar: Gais glädjebesked - nyckelspelaren förlänger


Nykomlingen Gais gör stor succé i Superettan och ligger på allsvensk kvalplats inför höstsäsongen. Nu kan Rekatochklart avslöja att en viktig kugge bestämt sig för att stanna i klubben. Enligt våra källor kommer spelmotorn Joackim Åberg, 24, att skriva på ett nytt flerårsavtal inom kort. 
– Ingen blir gladare än jag. Förlänger han så ger det bra signaler att vi menar allvar med vår satsning, säger tränaren Fredrik Holmberg till Rekatochklart.

Julius Lindberg och Joackim Åberg är två Gais-spelare med utgående avtal och som det ryktats mycket om inför sommarfönstret. Efter 4-0-segern mot Örebro senast var klubbchefen Magnus Sköldmark dock tydlig med att det krävs väldigt mycket i Lindbergs fall. 

– Det behöver vara en ansenlig sjuk summa för att vi ens ska fundera på det, sa han till GP.

I det fallet riskerar Gais alltså att inte få något betalt för Lindberg om han inte säljs i sommar. När det kommer till Åberg är fallet dock annorlunda. Det har inte saknats intresse från högre divisioner men enligt källor till Rekatochklart kommer Åberg inom kort att förlänga sitt avtal med 3,5 år. Mittfältaren uppges ha en mycket stark relation med succétränaren Fredrik Holmberg och vill vara med på klubbens fortsatta resa med målet att åter bli en allsvensk förening igen. 

Holmberg bemöter Rekatochklarts uppgifter så här: 

– Om han ska förlänga eller inte har jag ingen aning om. Men ingen blir gladare än jag om så är fallet, säger Gais-tränaren till Rekatochklart och fortsätter:

– Det är en jätteduktig spelare, inget snack om det, och han är vi i samma situation med som med Julius. Jocke är lite vår motor på mitten och betyder mycket för spelet. Vi vill väldigt gärna ha honom kvar hos oss och det gäller både för Jocke och Julius. Kan de förlänga så skickar det bra signaler om att vi menar allvar med vår satsning.

– Jag vill gå i tron att det är rätt steg för båda att vara i Gais och fortsätta med den resan som vi bara är i början på. Det tror jag både spelare och ledare ska ha i sina beräkningar. 

Hur mår du som Gais-tränare i dag jämfört med när ni åkte ur?  

– Det var fantastiskt att leda Gais även i tyngre perioder och det är ännu mer fantastiskt just nu med fler som står bakom oss och all positiv energi. Det är en ynnest att få vara en del av det. 

Hur länge blir du själv kvar i klubben med tanke på succén med uppflyttning och toppstrid som nykomling?

– Jag säger samma sak som jag sa om spelarna. Det gäller för oss tränare att ta tillvara på det här läget och inte stressa i karriären. Att ha tålamod och lära sig och bli bättre. Jag njuter av att vara här och älskar att jobba i det här uppdraget. Jag stormtrivs i Gais och är inte på väg någonstans, avslutar han. 

Lyssna in Superettanpoddens senaste avsnitt där vi bland annat intervjuar J-Södras målkung Pashang Abdulla!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto