Publicerad på 8 Jun - 10:14

article-img
Foto: Bildbyrån

Avslöjar: Intresset växer för ÖSK-talangen:


Örebro SK-talangen Noel Milleskog, 21, bli såld redan i sommar. Med ett halvår kvar på kontraktet växer intresset för anfallaren. Rekatochklart kan avslöja att både Brommapojkarna och Sirius visar intresse och kan komma att agera. Dessutom finns både Djurgården och IFK Norrköping kvar i bilden. 
– Klubbar är förstås intresserade men inga beslut är tagna, säger agenten Daniel Rönnberg. 

Säsongen har hittills varit en besvikelse för Örebro SK. I fjol lyckades klubben inte alls blanda sig in i toppstriden trots namnkunniga spelare som Jiloan Hamad och Ahmad Yasin i laget. I stället fick man länge kämpa för kontraktet. Efter en dålig start har ÖSK sett lite stabilare ut och en av spelarna i laget som börjat få det att lossna är anfallaren Noel Milleskog. 

I 2-0-segern mot Gefle senast var det Milleskog som satte spiken i kistan och 21-åringen står nu på fyra mål och en assist på elva spelade matcher. Med det är han ÖSK:s bäste målskytt. I vintras uppgavs IFK Norrköping ha lagt ett miljonbud som nobbades och under våren rapporterade FotbollDirekt.com att Djurgården är intresserade. Enligt källor till Rekatochklart kvarstår åtminstone IFK Norrköpings intresse för Milleskog och nyligen har både Brommapojkarna och Sirius gett sig in i leken och överväger Milleskogs namn. 

ÖSK vill förlänga avtalet som löper ut i höst men med tanke på att allsvenskt spel 2024 just nu ser ut att vara långt borta lär det bli svårt att behålla talangen. Det gör i så fall att ÖSK:s enda chans att få betalt är i sommarfönstret och det kan därför bli aktuellt med en försäljning inom kort. Milleskogs agent Daniel Rönnberg bekräftar att det finns en pågående dialog med ÖSK om framtiden. 

– Vi för en dialog med ÖSK Fotboll men vi har valt att det som sägs under förhandlingstiden stannar mellan oss och ÖSK. Därför kommer jag inte säga mer än så om det, men självklart finns det andra klubbar som är intresserade också, säger han till Rekatochklart.

Örebro SK ligger tolva i Superettan inför vårsäsongens sista omgång på bortaplan mot Gais. 

Rekatochklart har sökt Noel Milleskog för en kommentar.


 Lyssna på veckans avsnitt av Superettanpodden! Gäst: J-Södras skyttekung Pashang Abdulla
                                                    

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto