Publicerad på 1 Jun - 10:35

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Avslöjar: Klubbarna som följer Jebara: "Transfer aktuell i sommar"


Landskrona Bois kan bli av med en av sina bästa spelare i sommar. Ytterforwarden Camil Jebara, 20, går som tåget och enligt uppgifter till Rekatochklart finns det intresse från en rad allsvenska storklubbar. 
– Kommer det en klubb som känns rätt för Camil så är det aktuellt med en transfer nu i sommar, säger agenten Ajsel Kujovic. 

I Landskrona Bois finns flera intressanta unga spelare som visat framfötterna den här säsongen. En av dessa är Camil Jebara. I går låg han bakom Kofi Asares kvittering i Skånederbyt mot Trelleborg (1-1) och fram tills i går har han varit en av Superettans absolut bästa spelare på sin position. 

Tillsammans med Kofi Asare och Ousmane Diawara bildar han en fruktad anfallstrio där Jebara får ses som regissören. Enligt uppgifter till Rekatochklart har flera allsvenska toppklubbar varit på plats och scoutat honom och där klubbar som Elfsborg, Hammarby, IFK Göteborg och även Malmö FF visar intresse. Men det finns även utländska spekulanter berättar 20-åringens agent Ajsel Kujovic. 

– Jag vill inte gå in på namn men det stämmer att de flesta toppklubbarna i Allsvenskan följer honom och där finns konkret intresse, säger Kujovic till Rekatochklart. 

– Även i Danmark finns intresse från bra klubbar. 

I vintras fanns rubriker om att Bois nobbat ett italienskt bud på den egenfostrade talangen. Det bekräftar Kujovic i dag. 

"Landskrona tackade nej till bud"

– Det finns intresse från Italien där Bois tackade nej till ett bud som kom i vinterfönstret. 

Jebaras kontrakt med Bois sträcker sig över säsongen 2025. Så här sa den dåvarande sportchefen Erik Edman i samband med kontraktsförlängningen. 

– Camil har haft en enorm utveckling de senaste månaderna och besitter egenskaper som jag vågar påstå är unika i svensk elitfotboll. Hans förmåga att utföra många högintensiva löpningar varje match är en spännande spetsegenskap och att han dessutom börjat producera poäng framåt gör honom till en mycket intressant spelare.

Tror du att en transfer kan bli av redan i sommar?

– Kommer det ett lag som känns rätt för Camil och där han ser utvecklingsmöjligheter så är det aktuellt med en transfer nu på sommaren, säger Kujovic.  

Vad säger du om hans utveckling i Bois den senaste tiden?

– Han har haft en fin utveckling i klubben och han är ett viktigt vapen i lagets offensiv. Han ligger högt i statistiken när det kommer till spelet i en-mot-en, snabbhet och i att skapa målchanser. Det är nog det klubbarna är mest imponerade av, avslutar han.

Lyssna på veckans avsnitt av Superettanpodden som görs av Rekatochklart! Denna vecka är det derbyspecial! 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto