Publicerad på 14 Jun - 17:22

article-img
Foto: Bildbyrån

Avslöjar: Matchhjälten kan lämna HIF - fått konkret bud


Viktig matchhjälte för Helsingborgs IF när han sänkte sin tidigare klubb. Men snart kan Amar Muhsin, 25, vara förlorad för krisklubben. I veckans avsnitt av Superettanpodden kan Rekatochklart avslöja att HIF mottaget ett konkret bud från Singapore på en och en halv miljon kronor.

Helsingborgs IF har haft en bedrövlig vårsäsong i Superettan och ligger näst sist efter tolv spelade omgångar med blott två segrar.
En av dessa segrar kom dock i den senaste matchen när HIF slog bottenkonkurrenten AFC Eskilstuna med 1-0 på bortaplan. Viktiga poäng för en klubb i kris där man kan ana stor aktivitet i sommarfönstret för att rädda upp situationen.

Frågan är dock om man kommer att få behålla sin matchvinnare från senast, Amar Muhsin. Den 25-årige anfallaren, som enligt Eskilstuna-Kuriren kostade 800 000 kronor att köpa loss från just AFC sommaren 2022, var den som gjorde matchens enda mål. Annars har Muhsin haft svårt att hitta rätt i HIF med blott två mål den här säsongen.

Enligt uppgifter till Rekatochklart har HIF fått ett konkret bud från Singapore och klubben Lion City Sailers på omkring en och en halv miljon kronor som man just nu tar ställning till. Muhsin, som har ett irakiskt pass och därmed räknas som asiatisk spelare, har i dag ett avtal som sträcker sig över säsongen 2025. Det återstår att se om klubbarna kan komma överens och om Muhsin är beredd att göra den internationella övergången.

Säsongen 2022 gjorde Muhsin tolv mål på 18 matcher för AFC Eskilstuna i Superettan innan han köptes loss av HIF.

Lyssna in veckans avsnitt av Superettan där vi avslöjar silly season-nyheter, går igenom vårsäsongen och delar ut utmärkelser till spelare och tränare!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto