Avslöjar: Superettanklubb kan värva från Djurgården i sommar

15 Juni 2022 - 14:12


Foto: Bildbyrån

Djurgårdens unge talang Melker Jonsson, 19, har fått dåligt med speltid under vårsäsongen i Allsvenskan. Enligt uppgifter till Rekatochklart.com är mittbacken/centrale mittfältaren på jakt efter regelbunden speltid och en flytt till Superettanklubben Landskrona Bois ska vara högaktuell nu i sommar. 

Melker Jonsson, son till den före detta DIF- och landslagsspelaren Mattias Jonson, är enligt källor till Rekatochklart.com på väg bort från Djurgården. 

Jonsson har bara fått speltid i en allsvensk match den här säsongen (åtta minuters speltid i 4-0-segern hemma mot Sirius) och det ska vara i alla parters intresse att 19-åringen kommer till en miljö där han har bättre chans att få regelbunden speltid. Inte minst då Marcus Danielsson ser ut att återvända från Kina i sommar och därmed skärpa konkurrensen ytterligare i backlinjen.

Enligt uppgifter till Rekatochklart.com så förs nu diskussioner med Superettanklubben Landskrona Bois inför höstsäsongen. Uppgifterna gör dock ej gällande om det rör sig om ett låneavtal eller en permanent övergång. Klart är dock att ett konkret intresse finns och att det ska vara ömsesidigt. Landskrona ligger på en tiondeplats i Superettan efter tio spelade omgångar. 

Jonssons kontrakt med Djurgården gäller säsongen 2022 ut.


Av: Lennart Sandahl