Publicerad på 9 Okt - 11:25

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Bajen är ett bombspel på måndag!


Ny het allsvensk omgång på ingång. Bland annat tar Djurgården emot Häcken i ett finfint toppmöte.

En hel del avstängningar att hålla koll på både för fantasymanagers och bettare:

  • Marcus Berg & Carl Johansson, IFK Göteborg
  • Sebastian Holmén, Elfsborg
  • Sebastian Ohlsson, Degerfors
  • Elias Andersson, Djurgården
  • William Kenndal, Värnamo
  • Yasin Ayari, AIK
Om gången inleds på lördag 8/10 med Degerfors mot Sirius:
Kommentar: Efter en hädisk start av årets säsong har Degerfors höjt sig och är nu ett av de mer formstarka lagen i serien. Omar Faraj och Lagerbielke har varit två fina tillskott. Inte förlorat en hemmamatch sedan i maj. Underlagsfördel mot Sirius som har motsatt form med bara en seger senaste tio. Jag tror på bra chans för Degerfors att vinna här, vilket i så fall dragit in Sirius i bottenstriden.

Söndag

15:00
Elfsborg-Kalmar
Kommentar: Elfsborg har höjt sig och har fyra raka segrar nu. Tufft motstånd här mot ett Kalmar som gnetar på och har 5-2-0 senaste sju. När jag såg matchupen sneglade jag mot ett överspel (mittbacksavstängning Elfsborg och två lag som knappast behöver nöja sig med kryss). Men tycker oddset är lite väl lågt trots allt med tanke på att Kalmar släpper in få mål. Men en match jag kommer bevaka och kanske snegla mot ett livespel i.

15:00
Malmö-Värnamo
Kommentar: Malmö dubblerar med Europaspel och behöver ladda om efter Union Berlin-förlust här. Tror de har bra chans mot nykomlingen Värnamo. Visst har Antonsson och gänget gjort en mycket fin säsong. Men känslan är att kontraktet definitivt säkrades hemma mot Mjällby senast. Frågan är om de lyckas uppbringa samma hunger och fina prestationer sista sex matcherna av säsongen mot bakgrund av det? Jag skulle kunna tänka mig en viss mättnad och att det sneglas mot golfklubborna och dubairesan. Och om Värnamo bara tappar några procent i prestation kommer de få det tufft.

15:00
GIF Sundsvall-IFK Göteborg
Kommentar: Två avstängningar för Blåvitt där framför allt Bergs frånvaro svider. Tre raka förluster för Blåvitt medan Sundsvall har 0-1-10 på sina senaste elva matcher. Blåvitts odds har studsat upp mot 1.80 efter förlusten mot Elfsborg och avstängningarna som kom som konsekvens av den matchen. Det börjar närma sig en intressant nivå för att spela tycker jag. Avvaktar lite till, men går den upp mot 1.85 kommer jag ta raka tvåan trots Bergs frånvaro.

17:30
AIK-Helsingborg
Kommentar: Förra omgången var Helsingborg en av de stora förlorarna. Klar Kalmarförlust medan Degerfors körde över Djurgården. HIF behöver äta ikapp fyra poäng på Degerfors sista sex matcherna – svårt naturligtvis för ett lag som tagit 17 poäng på 24 matcher. AIK har halkat ner på sjätte plats men är bara två poäng bakom trean Bajen trots allts. Trots ett gynnsamt schema har AIK inte lyckats vinna senaste tiden och jag kommer inte backa upp laget som storfavorit hemma på Friends. Känslan är att det pyr en del missnöje runt laget. Blir det en matchbild där det står 0-0 ett tag kan det börja muttras och buas på Friends. Båda lagen gör mål är ett spel som lockar, motivering finns i min rek

Djurgården-BK Häcken
Kommentar: Ettan mot tvåan i tabellen, 48 poäng på bägge. Med andra ord en viktig match för guldstriden. Djurgården var klart bättre när lagen möttes på Hisingen i somras, men Europadubblerar (mäktig insats mot Gent i torsdags – men problem ladda om?). Häcken får tillbaka ett gäng spelare som var avstängda senast. Frågan är hur lagen resonerar vid eventuellt kryss i mitten av andra halvlek. Känslan är att de inte tycker en poäng är helt dumt här, de kommer fortfarande ha lite distans neråt. Lurig match.

Måndag

Norrköping-Mjällby
Kommentar: Bra etta här tycker jag. Norrköping har börjat komma igång nu och vann enkelt mot Sundsvall förra helgen Mjällby har gjort en bra säsong men har nu fyra raka utan seger. Guppar runt i mittenträsket utan chans på Europaspel eller risk för kval. Norrköping befinner sig i samma segment visserligen, men jag tycker konstgräs-hemmaplan och en svag säsong i ryggen borde vara bra bränsle här. Är det bättre laget i grunden i min bok.
 
Hammarby-Varberg
Kommentar: Bombetta i min bok. Jag har spelat -1,5 till 1.85, vilket jag tycker är bra. Var viss besvikelse i Bajenlägret efter 0-0 i Malmö förra helgen. Men när omgången summerades så var det en okej poäng. För återstående schemat är klart godkänt och bättre än för flera andra topplag. Så visst finns guldchansen kvar. I andra hand gäller det att säkra tredjeplatsen, så full motivation här. Dags för en bra prestation på hemmaplan och mål för Berisha och Besara.
Varberg har haft det tufft på bortaplan (2-2-7). Flera stora förluster mot topplag borta och jag minns hur de slaktades totalt av Djurgården på den här arenan i våras. För Varbergs del är det nästa match mot Helsingborg som är viktig – inte otänkbart om Jocke Persson har blickarna mot den. I nuläget håller jag Bajen -1,5 som omgångens bästa spel.

Fantasy då?

Jag fick 58 poäng senast och har klättrat till plats 888. Rätt nöjd med det med tanke på en usel säsongsstart där jag låg på plats 15354 inför omgång 6.


Mitt lag i nuläget:

  • Nordfeldt
  • Mendes, Bångsbo, Jeahze (K) (Hammar, Widell)
  • Sigurdsson, Besara, Zeidan, Si Gustafson, Carneil
  • Nyman, Berisha, (Antonsson)

Får se om det blir bänken för Antonsson till slut. Kanske galet med en spelare som öser in mål och jagar skytteligaseger. Men mittfältet och anfallet känns starkt. Lite inne på att spara bytet, men inte bestämt helt. Zeidan, Si Gustafson och Hammar är de jag funderar på att byta ut iså fall.

Spelare att snegla mot

Bernhardsson i Elfsborg är en formstark billig favoritspelare med lågt ägandeskap.

Behåll och byt in Bajen. Bra schema in i mål nu. Besara och Jeahze är två bra kaptensalternativ hemma mot Varberg där en klar seger känns troliga.

Norrköpingståget kanske gick före Sundsvallsmatchen senast. Men bra schema fortsatt och Totte Nyman är ett bra alternativ i anfallet nu, kanske en bra Bergersättare om du redan hat Bajen-Berisha? Tror Norrköping gör det bra in i mål nu.

Zeidan är en spelare som Hareide inte verkar gilla. Bänk mot Union Berlin i veckan kanske öppnar för spel här. Men får begränsat med speltid. Vi kommer inte få Malmös startelva bekräftad troligtvis. Så ingen spelare jag hade bytt in, men har man honom är det bara att behålla.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto