Publicerad på 17 Nov - 16:35

article-img
Foto: Bildbyrån

Bergmans V75 tankar - Jägersro 19/11



Foto: Bildbyrån

Formstarke andelsläggaren Oliver Bergman bjuder på sina bästa idéer inför lördagens V75-omgång! Här är bästa spiken, draget och favoriten i fara i Skellefteå! 

Vill du vara med i Olivers andelsspel? Klicka här för att läsa mer

Hur känns formen inför den här omgången?

– Formen måste jag säga är på topp för dagen även om vi hade extrem oflyt senast är min känsla. Det är med bitter eftersmak som jag rättar två system med 6rätt förra lördagen. På ena systemet satt vi med spik på bomb vinnaren Marlon Boko inför avslutningen. Det blev några galoppsteg från start som innebar att han missade spets och väl i rygg på ledaren fick han aldrig se dagens ljus igen och fick i mål med alla krafter sparade. Vi fick se närmare 1 Miljon försvinna och det grämer såklart. Men samtidigt får man istället försöka se att formen sitter där i alla fall och att med bara lite stolpe in så är en storvinst inom räckhåll. 

Vad blir viktigt att tänka på inför helgen?

– V75 denna vecka arrangeras av Jägersro, spetsbanan med nedförsbacke över upploppet. Som ni förstår så är det en klar fördel att vara med i dem främre just här. Jag rekommenderar med tanke på detta att lägga extra fokus på just spetskörningen denna omgången. Kan man räkna ut vem som kommer sitta i spets, vem som sitter i rygg på ledaren och vem som har intagit dödens samt 2:a utvändigt så har man kommit långt i sin V75 analys.

Vilken är den bästa spiken?

– I V75-7 hittar vi omgående bästa spik, 4 Four Guys Dream. Detta är en sexåring som visat upp en härlig utveckling under det senaste året. Han har dessutom visat sig trivas utmärkt under den årstiden som nu stundar. Att kapacitet finns för högsta klassen har han visat tidigare och för fyra starter sedan satt han fast med allt sparat i Copenhagen Cup. Senast handlade det om comeback, och Four Guys Dream såg då fin ut när han passerade mållinjen med full fart. Nu med lopp i kroppen bör formen också vara framflyttad tills idag. Kusken Stefan Persson låter själv optimistisk på förhand och menar att man kommer ladda mot ledning. Jag är inne på att man kommer dit och väl i spets är Four Guys Dream hästen att slå. Addera därtill att Four Guys Dream även kan vinna loppet från andra positioner dessutom. För mig är detta en gjuten spik att luta sig mot i omgången.

Favoriten i fara?

– I V75-5 blir 2 Halo Am favorit. Detta är en mycket talangfull häst som fått karriären eftersatt på grund av en hel del skadebekymmer. Kapaciteten är dock skyhög men samtidigt är detta en individ som är svår att lita på. Under 2022 har han hittills gjort fyra starter, det har blivit två segrar och lika många galopper. Inför idag har man gått ett kvallopp vilket gör honom svårbedömd formmässigt. Att utgångsläget är perfekt och att han med en bra prestation normalt sett blir svårslagen räcker inte för mig. I min bok är detta en sårbar favorit om måste bevisa mer stabilitet innan jag vågar lite på honom. 

Bästa draget?

– I V75-6 I ett väldigt öppet Diamantsto försök har jag hittat ett drag som jag kommer gå rakt ut på! Jag är inne på Hans Crebas 3 Feline Burgerheide som jag följt sedan han kom till Sverige. På sina fem starter för Crebas har han aldrig varit sämre än tvåa och det har dessutom blivit tre segrar. Detta är en rejäl sort som tål att tugga på i jämnt hårt tempo en längre stund. Dessutom blir hon bara bättre och bättre aktionsmässigt för varje start. Feline Burgerheide är inte beroende av något speciellt lopp och från stallet gör man resan till Malmö med en häst, så räkna med att det kommer vara iordningställt idag från Hans Crebas. Till 16% är spelvärdet hög och jag kommer spela. 


Vill du vara med i Olivers andelsspel? Klicka här för att läsa mer

/ Oliver Bergman - MVBerra på Twitter



Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto