Publicerad på 15 Dec - 13:51

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Bergmans V75 tankar - Romme 17/12


Foto: Bildbyrån

Formstarke andelsläggaren Oliver Bergman bjuder på sina bästa idéer inför lördagens V75-omgång! Här är bästa spiken, draget och favoriten i fara i Skellefteå! 

Vill du vara med i Olivers andelsspel? Klicka här för att läsa mer

Status på omgången?

– V75 på Romme är något jag ofta ser fram emot. Detta med tanke på banans geografiska läge som möjliggör för många tränare att åka och anmäla sina hästar till start, detta i sin tur leder ofta till att vi får fulla och jämna lopp. Addera man där till en grym banpersonal som i stort sätt alltid ser till att vi får fina och jämna förutsättningar under tävlingsdagen så ar vi komponerat ihop det som behövs för att få fina och rättvisa travtävlingar. Vi hottar dessutom upp alltihop med ett förhållandevis långt upplopp vilket gör att man nu under vintern inte är lika beroende av ett passande utgångsläge som under sommarmånaderna. Summa av kardemumman, en omgång med högt spelvärde väntar! 

Vad blir viktigt att tänka på inför helgen?

– Att man på Romme har ett förhållandevis långt upplopp att tillåg, vilket i sin tur öppnar upp loppen och ger fler chansen att vinna. Dessutom ska man ha i åtanke att vi nu är inne i en vintermånad vilket gör det extra viktigt att ha koll på hur väderleken ser ut kring området den aktuella tävlingsdagen.

Vilken är den bästa spiken?

– I V75-7 är 5 Hannibal Face min spik. Senast var man ute under V75-finalerna och fick då ett snällt lopp där han gick imål med sparade krafter i det lopp som Akilles Face vann. I med den insatsen blev Hannibal Face kvar i klassen. Tränaren Oscar Berglund låter optimistisk på förhand och meddelar att brodd inte är några problem för Hannibal Face. Han ska vara minst lika bra idag som vid finalerna senast. Hannibal Face imponerade vid sin seger för tre starter sedan och med en liknande prestation här idag blir han svårslagen. Att det dessutom är första gången med Örjan Kihlström känns spännande. Det norska huvudlaget är fortsatt en extraväxel som ännu är oryckt och i min bok är detta en vettig spik att luta sig emot i omgången.

Favoriten i fara?

– I V75-3 blir 3 Global Dancer favorit. Han är kvick iväg från start och min troliga ledare av loppet efter en bit. Väl i den positionen verkar Global Dancer trivas kanon. Enda förlusten från spets kom senast när man från bricka åtta laddades iväg från start och kom till ledningen efter 1,09 första 500m. Den tuffa öppningen satt i benen tillslut och det blev trötta ben och galopp tillslut. Skulle Global Dancer nu fått ladda batterierna tillräckligt och får en lugnare öppning kommer hon såklart bli svårslagen. Tipsetta i loppet men med tanke på urladdningen senast känns det trots allt givet att gardera denna favoriten på V75. 

Bästa draget?

– I V75-2 lyfter jag gärna fram 3 Soldhöjdens Drake, han gjorde det bra senast. Då slutade Soldhöjdens Drake trea och var inte långt efter Grisle Odin G.L. imål. Att det idag är färre hästar med i loppet är såklart ett minus men med endast en häst på start kommer Soldhöjdens Drake med en okej start kunna sitta bra på det tidig idag. Skulle det till och med bli spets är det en position Soldhöjdens Drake inte blir helt enkel att ta sig förbi om han skulle få bestämma tempot en bit av loppet. 14% är spännande och han streckas på mitt system. 

Vill du vara med i Olivers andelsspel? Klicka här för att läsa mer

/ Oliver Bergman - MVBerra på Twitter

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto