Publicerad på 17 Apr - 16:19

0
article-img
Foto: Bildbyrån

De är störst på sociala medier i Allsvenskan


Stockholm och Malmö är inte bara rivaliserande fotbollsstäder - de är också de största namnen på sociala medier när det kommer till Allsvenskan. Men trots Stockholmslagen AIK, Hammarby IF och Djurgården IF mäktiga närvaro på Instagram och TikTok, är det en mittfältsstjärna från Malmö FF som regerar på Instagram med överlägsna följarsiffror enligt Rekatochklart.

Nu när Allsvenskan är tillbaka på planen kan fansen uppleva en ny säsong med spänning och förväntningar. Men det är inte bara på planen som klubbarna konkurrerar - de tävlar också om följarnas uppmärksamhet på sociala medier.

I denna sammanställning av följarsiffror på Instagram och TikTok leder AIK ligan med Malmö FF hack i häl. Hammarby IF, Djurgården IF och IFK Göteborg ligger också högt upp på listan, medan fjolårets vinnare, BK Häcken, har en bit kvar att klättra.

Malmö FF har flest följare på Instagram, men det är AIK som sticker ut med sitt engagerade TikTok-konto, vilket ger dem den totala ledningen.


Om man går djupare och tittar på följarsiffrorna per spelare, är det Malmö FFs mittfältare Sergio Peña som ligger i topp med imponerande 529 000 följare. Men det är inte bara Malmö som har stjärnkrafter på sociala medier - även Amir Al-Ammari från Halmstads BK (utlånad från IFK Göteborg) har en imponerande följarskara på 453 000. Och låt oss inte glömma AIKs John Guidetti och Jimmy Durmaz, med 290 000 respektive 285 000 följare på Instagram.


Om undersökningen

Undersökningen är baserad på statistik från Instagram och TikTok. Siffrorna är hämtade den 12 och 13 april.

För mer information, vänligen kontakta:

Susanne Höglund, 56K Digital, [email protected]

Om Rekatochklart

Rekatochklart.com är Sveriges största och ledande online-community inom sportspel. Vi är en oberoende sajt och ej knutna till något specifikt spelbolag. Vårt primära mål är att tillsammans med våra skribenter och medlemmar förse Rekatochklarts läsare med spelanalyser och vinnande speltips. Rekatochklart ägs av Better Collective, en världsledande mediekoncern inom sportbetting.


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto