Publicerad på 1 Sep - 11:57

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Derbyerbjudande från Expekt - så här tror våra experter!



Ett formstarkt Hammarby tar emot ett AIK som riskerar att rasa ur Allsvenskan.
Våra experter  "Blomman", Stahre och Poläster snackar upp derbyt och delar med sig av sina tips! 
– De senaste derbyna lagen emellan på Tele2 har varit målrika och jag tror på något liknande här, säger Tom Stahre. 

Stockholmsderby där Hammarby har chans att klättra i tabellen och samtidigt förvärra situationen i botten för rivalen AIK. Lagen har redan möts två gånger den här säsongen där Hammarby först slog ut AIK i cupen (2-1) och AIK sedan tog revansch genom att vinna med 2-0 i mitten på april. 

Till den här matchen har Expekt en specialkampanj där du som ny kund både får 1500 kr i gratisspel samt ytterligare 200 kr i BetBuilder på derbyt! 

Klicka här för att hämta erbjudandet hos Expekt!

***

Vi tog pulsen på våra rekare Anderas "Blomman" Blomdahl (känd från podden Ljugarbänken), Christian "Nokkan21" Polsäter och Tom Stahre! 

Hur ser du på Bajens form?

Blomman: 

– Jag skulle vilja påstå att Bajens form är bättre än vad den har varit under hela året. Någonting klickade i samband med Europamatcherna mot Twente, om det var skiftet av spelsystem eller äventyret i sig låter jag vara osagt. Mjällby besegrades senast med 3-0 på Strandvallen och om det var årets bästa bortamatch så finns det revansch att utkräva då vårens match mot Gnaget var årets enskilt sämsta insats hittills.

Polsäter: 

– Dubbelmötet mot Twente skakade liv i Bajens säsong. Nytt spelsystem med tre/fembackslinje har gjort att det ser betydligt bättre ut överlag där framför allt defensiven har släppt till väldigt lite senaste tiden. Har varit inne på det tidigare - Hammarby har alla förutsättningar att bli ett av lagen som tar flest poäng sista tredjedelen av säsongen. Idel stormatcher hemma på konstgräset (slipper sandunderlaget från vårsäsongen - perfekt!) och ett par bortamatcher (Varberg och Värnamo) som är vinnbara. Bra form och rättmätiga favoriter i derbyt.

Stahre: 

– I vanliga fall känner man mest att uttrycket “det svänger om Bajen” alltid passat bra in i deras spel. Nu är första gången på länge det är ett mer stabiliserat Hammarby som istället jobbar nollor som brukar vara AIK:s specialitet. Däremot finns också mycket fart och kvalitet framåt som kan skapa oreda.

Hur ser du på AIK:s form? 

Blomman: 

– AIK har även dom stått för en klar uppryckning under sommaren och värvningarna av Pittas men framförallt Saletros sticker ut. 3-0 mot ett sällan skådat utcheckat Varberg senast säger inte jättemycket i min bok, det var en bra prestation. AIKs form är bra sett till tidigare prestationer under säsongen och man är helt plötsligt på god väg att säkra kontraktet.
AIK har en vinst borta mot Bajen sista sex matcherna och årets upplaga tror jag inte putsar till den statistiken.

Polsäter:

– Svårbedömt. Fäster ingen större vikt på 3-0-matchen mot ett uselt Varberg. Innan dess tycker jag AIK varit rätt okej stundtals, men prestationerna har pendlat för mycket under matcherna. Sen är det tydligt att Henning Berg enbart siktar på att säkra det där kontraktet. Spela underhållande fotboll och använda sig av unga spelare är sekundärt fram till att Allsvenskan 2024 har säkrats, därför är AIK lite svåra att utvärdera just nu. Lite av en klyscha, men jag tror det blir extremt viktigt för AIK att få första målet här. Kan se Hammarby vända ett 0-1-underläge, det har jag svårt att se AIK göra med tanke på vart de befinner sig för dagen tabellmässigt och mentalt.

Stahre: 

– Poängmässigt okej, men prestationerna har sällan varit bra i över 90 minuter och det saknas den där stabiliteten. Vad vi får se för AIK varierar alldeles för mycket från match till match. Däremot viktigt att ta med sig en bekväm seger mot Varberg och komma in med något typ av självförtroende till derbyt.

Ditt bästa BetBuilder-spel?

Blomman: 

– Jusef Erabi är en personlig favorit, mål senast och det är dags för honom att bli derbyhjälte.
Hammarby har mer boll och skapar mer hörnor i sin nya 3-5-2 formation. Räknar med en matchbild där Bajen har mycket boll, använder sina wingbacks och styr matchen.
Min BetBuilder till matchen blir:
Hammarby vinner + Jusef Erabi gör mål + Hammarby får flest hörnor @ 7.50

Polsäter:

– Derbyn är verkligen fristående matcher där logik inte alltid existerar.
Men jag gillar under 2,5 mål i matchen + att Hammarby gör under 1,5 mål som en bet builder.
Mycket på spel för framför allt AIK, räknar med att de försöker backa hem och göra det svårt för Hammarby. Bajen har inte släppt in mål den senaste tiden med sin nya uppställning. 1-1 eller 1-0 till något av lagen tycker jag ligger nära till hands.
...så med klassisk derbylogik blir det väl 3-3 som i fjolårets Tele2-derby?

Stahre: 

– De senaste derbyna lagen emellan på Tele2 har varit målrika och jag tror på något liknande här. Med Expekts Betbuilder så inriktar jag mig på en hel del mål i matchen och en specifik målskytt i form av AIK:s nyförvärv Ioannis Pittas som visar fin målform och som lär få fortsätta som straffskytt. “Ioannis Pittas som målskytt i kombination med över 2.5 mål till 4.60.” med Expekts BetBuilder.

Till den här matchen har Expekt en specialkampanj där du som ny kund både får 1500 kr i gratisspel samt ytterligare 200 kr i BetBuilder på derbyt!

Till erbjudandet hos Expekt

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto