Publicerad på 23 Mar - 16:31

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Ekdal och Ekdal snart verklighet i Djurgården?



Foto: Bildbyrån

Albin Ekdal har i många år kopplats ihop med spel i Djurgården. Inte minst sedan brorsan Hjalmar gått dit inför säsongen 2021 och gjort succé. Enligt Sportbladets uppgifter så kan bröderna snart vara lagkamrater. 

Djurgården har verkligen bröstat upp sig i sin satsning inför säsongen 2022 och ses av många som den största utmanaren till Malmö FF om guldet. 

Detta sedan sportchefen Bosse Andersson gjort högprofilerade värningar som Victor Edvardsen från Degerfors och Sead Haksabanovic på lån (fram till sommaren) från sin ryska klubb Rubin Kazan. Inte nog med det så kopplas Marcus Danielson ständigt ihop med en återkomst då hans tid i Kina varit stökig på grund av pandemin. Och i sommar kan nästa supervärvning bli av. 

Albin Ekdal, storebror till Djurgårdens succéback Hjalmar Ekdal, sitter på ett utgående avtal med Sampdoria och har tidigare varit öppen med att han en dag kommer att flytta hem till Stockholm och att Blåränderna är den klubb som gäller för honom vid spel i Allsvenskan. 

– Det vore kul att spela där och kul att spela med brorsan (Hjalmar) om inte han gör det allt för bra och sticker, sa Albin Ekdal på en presskonferens inför EM-slutspelet 2021, där Sverige åkte ut mot Ukraina i åttondelsfinal.

RYKTAS TILL DJURGÅRDEN I SOMMAR


Enligt Sportbladet så funderar Albin Ekdal nu starkt på att vända hem till Sverige redan i sommar, trots att han tidigare sagt sig ha flera år kvar i utlandet. FC Köpenhamn är en av klubbarna han ryktats till men tidningen menar att det inte är aktuellt med spel i Danmark för Ekdal. Sportchefen Bosse Andersson följer situationen noggrant. 

– Vi har en dialog och jag vet att han ser många Djurgårdsmatcher och följer Djurgården via sin bror. Sen får tiden utvisa vad som händer, säger Andersson till Sportbladet. 

Lillebror Hjalmar har tidigare sagt att han jobbar på att locka över Albin till DIF. 

– Ja, vi pratar mycket om det och jag försöker locka över honom så mycket jag kan men han är mer svårflörtad och mer kryptisk än du kanske tror. Men det är ingen hemlighet att han vill spela i Djurgården någon gång. Samtidigt trivs han utomlands och jag vet att han är mån om hans år han har kvar utomlands också. Det är många saker som ska klaffa tror jag, sa han till Fotbollskanalen. 

Albin Ekdal, som just nu befinner i Sverige för VM-playoff mot Tjeckien, har hunnit att bli 32 år gammal. Hans avtal med Sampdoria löper ut den sista juni 2022. 
 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto