Publicerad på 24 Maj - 10:16

0
article-img Foto: Bildbyrån

Elitloppet 2024: Premiär för ny travshow på Rekat!

Efter en tids vakum är Rekatochklart.com igång med ett nytt travprogram! I vårt första avsnitt blir hvuudfokus naturligtvis på helgens höjdpunkt, Elitloppet 2024! 
Programledare är Rekats travtipsare Christoffer Pihl Svensson och vid sin sida har han erfarne experten Stefan Österberg! 
– Startfältet till Elitloppet är fem plus, säger Österberg. 

Lär känna våra experter i travspecialen!  

Vi tog ett snack med Stefan Österberg om det nya travprogrammet och Elitloppshelgen! 

Hur kändes första avsnittet tillsammans?

– Det var en fröjd från första minuten att jobba med ett proffs, säger Österberg. 

Så till det som komma skall. Vad säger ni om startfältet i Elitloppet och helgen som väntar?

– Startfältet till Elitloppet är fem plus just här och nu men kunde det ha blivit bättre? Kanske om Jiggy Jog dykt upp och möjligen ytterligare en fransos typ Hussard du Landret samt givetvis en frisk San Moteur. Fredagen med GS75 är starkare än tidigare och lördagens Sweden cup spelvänligt och ovisst. 

Vem är din favorit att ta hem det och varför?

– Den mest sannolika vinnaren enligt oddsen idag är Francesco Zet. Jag litar på att sannolikheten stämmer.

Ditt bästa Elitloppsminne? 

– Det är så många, första besöket är alltid speciellt och 1992 var det spets och slut för Billyjojimbob som också är det coolaste vinnarnamnet genom tiderna. -94 med Copiad, -98 Moni Maker, 2003 Victory Tilly, 2016 Nuncio är de hetaste men sen kan det ha varit andra lopp under helgen som gett störst avtryck till slut.

Vi har även Harpers och Swedish Cup att se fram emot. Dina tankar och dina favoriter att vinna loppen?

– Det mesta tyder på att Izoard Vedaquais är inte bara ett utan två nivåer över motståndet och även om kusk och häst är ovan svensk voltstart kan det här vara en av helgens sportsliga höjdpunkter. Sweden cup är en blandning av sött och salt. Det söta har vi sett under vintern på hemmaplan som Staro Mack Crowe, Danao Degli Dei och Following. De salta är lite tyngre artilleri från andra nationer i Just a Gigolo, Diamond Truppo, Gio Cash och Always Ek. Att vinnaren är någon från den sistnämnda kvartetten är det låga odds på. Just a Gigolo sticker ut i kapacitet.

Läs våra travtips på Rekat!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto