Publicerad på 10 Nov - 14:12

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Erbjudande: Allsvenskan 2023 avgörs i dramatisk final


Allsvenskan avgörs i en direkt avgörande match mellan Malmö FF och Elfsborg. Nya Expekt ger nya kunder ett matchat gratisspel på 1500 kronor + 250 kronor Bet Builder! 

Hämta erbjudandet hos Expekt!

Sist allsvenskan avgjordes i en "finalmatch" i den sista omgången var 2009. En redan klassisk match där AIK vände och vann borta mot IFK Göteborg efter att ikonen Daniel Tjernström skjutit in det matchavgörande målet bakom Bengt Andersson. 

Nu är det dags igen. Elfsborg hade chansen att avgöra allsvenskan i den näst sista omgången, men fallerade. 2-2 mot Degerfors var att räkna som en förlust för båda lagen vilket syntes på innerplanen efter att visslan gått. Degerfors som därmed fick lämna serien och Elfsborg som kastade bort ett drömläge att säkra guldet inför hemmasupportrarna på Borås Arena. 

Till Elfsborgs tröst innebär detta dock att ett oavgjort resultat räcker för att säkra sitt sjunde SM-guld och det första sedan 2012. För Malmö FF:s del är det alltså bara seger som räknas inför ett fullsatt och kokande Eleda Stadion. MFF går för sitt 24:e guld och det första sedan 2020. 

Utöver att det blir en direktavgörande match om SM-guldet 2023 så talar det mesta för att MFF-anfallaren Isaac Kiese Thelin säkrar skytteligatiteln 2023. Han står på 15 gjorda mål och närmst bakom som fortfarande spelar i Allsvenskan är duon Jeppe Okkels (Elfsborg) och klubbkamraten i MFF Sebastian Nanasi på elva mål vardera. 

Startelvor Malmö FF-Elfsborg

Sista lagen möttes vann Elfsborg med 3-0, men det var i Borås och det var på konstgräs. Nu är det andra förutsättningar. Den preliminära startelvorna ser ut som följer: 

Förväntad startelva (Malmö FF): Dahlin; Busanello, Jansson, Cornelius, Olsson, Rieks; Pena, Rosengren; Nanasi, Kiese-Thelin, Vecchia.

Förväntad startelva (IF Elfsborg): Valdimarsson; Hult, Ibrahim, Holmén, Larsson; Baldursson, Boateng, Baidoo; Hedlung, Frick, Okkels.

Boateng och Hult har dragits med skavanker men den senaste informationen är att båda ska kunna komma ut på banan när matchen blåses igång på söndag den 12 november 

Odds och erbjudande

Hos spelbolagen är tron störst på att Malmö FF plockar fram sin rutin från stora sammanhang och gör det som krävs för att ta hem titeln och bjuda supportrarna på en oförglömlig kväll. 

  • Malmö FF 1.74
  • Oavgjort 4.10
  • Elfsborg 4.80
Nya Expekt har ett exklusivt erbjudande till nya kunder på 1500 kronor i matchat gratisspel och 250 kr Bet Builder på matchen! 

Ett spelförslag är att spela Malmö FF att vinna matchen + Isaac Kiese Thelin att göra mål till 2.50

Tror du mer på Elfsborg? 

I så fall tycker jag att Elfsborg X2 (dubbelchans) + Malmö FF över 5.5 hörnor till 3.15 är en rolig kombination. För om Elfsborg är på väg mot guldet så kan vi vänta oss en rejäl anstormning och desperation från hemmalaget. 


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto