Publicerad på 10 Maj - 12:41

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Eurovision 2022: Grekland eller Portugal vinner enligt historisk data - men Italien favorit på Youtube och Spotify




Grekland eller Portugal har störst sannolikhet att vinna Eurovision Song Contest 2022 visar en analys av samtliga vinnare i tävlingen sedan starten som Rekatochklart.com gjort. Sett till spelningar på Spotify och visningar på Youtube sammanslaget kommer Italien stå som segrare med Sverige på andra plats. 

På lördag går finalen i årets Eurovision Song Contest av stapeln och spekulationerna kring segraren går varma inför den 66:e upplagan av tävlingen. Rekatochklart har analyserat historisk data för att ta fram profilen på den typiska Eurovision-vinnaren. Om man ser till alla vinnare av ESC sedan tävlingens start 1956, så har de flesta vinnarna haft följande profil: 

- Soloartister 
- Kvinnor I åldern 25-27 år 
- Vinner med en poplåt 
- Sjunger om kärlek och relationer 
- Sjunger på engelska 



Bland årets deltagare är det artisterna som representerar Grekland och Portugal som har flest av dessa egenskaper vilket gör dem till möjliga vinnare i tävlingen. 

Sett till antal spelningar på Spotify och visningar på Youtube är det emellertid Italien som är den klara favoriten att ta hem segern med nästan 85 miljoner spelningar och visningar sammanlagt följt av Sverige (19,3) och Nederländerna (17,3). 

Topp 10-listan på länderna med flest spelningar och visningar på Spotify och Youtube (sammanslaget) 

1. Italien - 84,8 mn
2. Sverige - 19,3 mn
3. Nederländerna - 17,3 mn
4. Spanien - 16,9 mn
5. Norge - 12,2 mn
6. Ukraina - 11 mn
7. Österrike - 8,7 mn
8. Albanien - 7,9 mn
9. Storbritannien - 6,9 mn
10. Tyskland - 6,5 mn 

Om undersökningen 
Undersökningen är baserad på en genomgång av samtliga vinnare i Eurovision Song Contest sedan 1956 samt antal Spotifyspelningar och Youtubevisningar av årets bidrag (inhämtade den 9 maj). Siffrorna för Youtube kommer från den officiella Eurovisionkanalen på Youtube.

Om Rekatochklart 
Rekatochklart.com är Sveriges största och ledande online-community inom sportspel. Vi är en oberoende sajt och ej knutna till något specifikt spelbolag. Vårt primära mål är att tillsammans med våra skribenter och medlemmar förse Rekatochklarts läsare med spelanalyser och vinnande speltips. Rekatochklart ägs av Better Collective, en världsledande mediekoncern inom sportbetting.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto