Publicerad på 14 Feb - 16:29

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Exklusiv intervju med Di Marzio: Därför har Tottenham gjort en bra Kulusevski-deal



Foto: Bildbyrån

Rekatochklart.com har fått en exklusiv intervju med sillygurun Gianluca Di Marzio som berättar om spelet bakom Dejan Kulusevski-övergången från Juventus till Tottenham, Antonio Contes bild av spelaren och om svensken har vad som krävs i Premier League.  
– Conte är den perfekte managern för att se honom i träning och avgöra vad som kommer att bli Dejans bästa roll på planen i framtiden, säger han till Rekatochklart. 

Sedan den sista januari är den svenske landslagsanfallaren Dejan Kulusevski på lån från Juventus till Tottenham. 
Detta efter att 21-åringen, som kom till Italien och Atalanta från BP som 16-åring och slog igenom rejält i Parma 2020/21, fått allt mindre speltid i den italienska storklubben. 

Enligt medieuppgifter betalade Tottenham tio miljoner euro för ett 18 månader långt lån där affären inkluderar en köpoption om 35 miljoner euro. Rekatochklart har fått en exklusiv intervju med Skyjournalisten Gianluca Di Marzio. Sillygurun berättar om spelet bakom övergången, Antonio Contes bild av Kulusevski och förutsättningarna för den unge svensken att lyckas i Premier League. 

– Det finns två anledningar till att jag tycker att Tottenham gjort en väldigt bra deal. För det första eftersom Fabio Paratci (Tottenhams Managing Director of Football) var sportchef i Atalanta när Kulusevski var där. Han var den förste som trodde att Dejan kunde spela i en toppklubb. Han var den förste sportchefen att köpa honom och som såg honom på högsta internationella nivå, säger Di Marzio till Rekatochklart och fortsätter sitt resonemang. 

– För det andra tror jag att Antonio Conte är rätt man att hitta rätt roll för Dejan, och då menar jag den taktiskt rätta rollen. För det är exakt det som varit Kulusevskis problem fram till nu - i vilken position passar han bäst? Är det som ytter, offensiv mittfältare eller som i Juventus där han ibland spelade som falsk nia? I Italien vet vi egentligen inte vilken som är hans bästa position. Conte är den perfekte managern för att se honom i träning och avgöra vad som kommer att bli Dejans bästa roll på planen i framtiden.

Conte helt rätt för Kulusevski

– Även när det kommer till att utveckla sin karaktär på planen så är Conte den perfekte att göra det. Ibland upplevdes Kulusevski ha en avsaknad av, kanske inte personlighet, men kontinuiteten du får av att spela mycket. Ibland spelade han väldigt bra matcher och ibland inte så särskilt bra. Han behöver förmodligen en coach som inte bara kan hitta hans rätta plats rent taktiskt, men som även kan stimulera honom att träna och spela på ett intensivt sätt i varje match. 

– Så jag anser att det är en perfect match. Tottenham har haft ett behov att få in tuffa och talangfulla spelare. Jag tror att det är helt rätt strategi för Tottenham att i framtiden ha utländska spelare som Kulusevski. 

Gianluca Di Marzio tycker dessutom att den ekonomiska uppgörelsen är en bra deal för Spurs. 

– Det är en god ekonomisk deal för Tottenham. De betalar inte 45 miljoner euro nu utan de betalar en lånekostnad för ett och ett halvt års tid så att de får se om spelaren är så bra som de tror. De betalade tio miljoner euro för låneaffären. Om han spelar, Tottenham går till Champions League och Kulusevski spelar hälften av matcherna så betyder det att han är en viktig spelare för Tottenham. Om han spelar och Tottenham blir ett vinnande lag så kommer de att köpa honom för 35 miljoner euro, vilket är ett bra pris för en ung spelare som spelar mycket i ett vinnande lag. 

Av: Lennart Sandahl

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto