article-img
Foto: Bildbyrån

Exklusivt: Otto Wallin utmanar Whyte: Ta upp telefonen och ring mitt team!


Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM/NEW YORK - Tungviktsboxaren Otto Wallin utnämns till ambassadör för Rekatochklart i en tid då viktklassen är hetare än någonsin och svensken säger till sajten att han vill möta Dillian Whyte som nästa steg mot ett nytt möte med Tyson Fury – men att de stora namnen försöker undvika honom. 
”Jag hoppas verkligen på Whyte. Jag tror inte att det blir Fury, men jag hoppas på Whyte och (Anthony) Joshua, ska jag säga,” säger Wallin i sin första intervju med sajten. 

TV: Se avsnitt 1 av Otto Wallin - Jakten på den stora matchen
 

Wallin blev plötsligt ett hett namn i boxning när han mötte Fury i Las Vegas i september 2019 - då förlorade han på poäng efter att ha öppnat ett stort jack över ögat på engelsmannen som nästan fick läkaren att stoppa matchen. 

”Jag tror att folk vet nu att jag är duktig sedan jag mötte (Tyson) Fury – I boxning handlar det om ’risk och reward’ och jag tror att folk känner att det är en för stor risk att möta mig". 

”Det var ingen i världen, förutom mig och mitt team och min familj kanske, som trodde att jag hade en chans … jag tycker bara att det är skönt att komma upp i en sådan match och inte ha någon press, bara gå ut och försöka köra över killen ändå,” säger 31-åringen. 

Den matchen förändrade allt för svensken, som började boxas när han var 15. 

”Även om det var en förlust har det varit som en som en vinst för mig och mitt liv - jag fick mycket mer respekt inom boxningsvärlden. De hade inte sett mig på den nivån innan.” 

Att orka stå emot Fury i tolv ronder var en stor bedrift men det gjorde också att andra fajters vill helst undvika svensken. Politiken och affärsintressen i sporten kan hindra honom i jakten på de olika mästarbälten och det är många som vill vara med och slåss i toppen. 

”Det finns ingen klar mästare som är oslagbar utan det kan ändras från dag till dag vem som är mästare och det finns många bra killar som är sugna. Jag tycker det är bra, det är bra för boxningen,” säger Wallin, som bor och tränar i New York sedan fem år tillbaka. 

Första steget mot en titelmatch kan bli en match mot Dillion Whyte – en match som skulle ha ägt rum i London i oktober 2021 men som britten drog sig ur med en mystisk axelskada tio dagar innan. Whyte kom tillbaka från skadan och fick möta Fury en titelmatch i april 2022 som han förlorade på knock i sjätte ronden – något som är surt för svensken att smälta. 

”WBC (World Boxing Council) hade redan utlyst att vinnaren av vår match skulle få möta Fury, så det var irriterande och frustrerande såklart att han drog sig ur vår match och ändå fick möta Fury,” suckar Wallin.

”Jag kan bara säga att har aldrig sett några bevis för skadan och efter bara några månader är han tillbaka …” 

Anthony Joshua är också ett stort namn som intresserar svensken men han ser Whyte som den som står först i ledet – om Whyte nu vågar möta honom. 

”Nu när han är tillbaka är det bara att ta telefonen, ringa mitt team och så kan vi göra det här. Han drog sig ur tio dagar innan förra gången, nu verkar han vara tillbaka och axeln verkar vara bra. Så nu kan vi köra,” säger han. 

Du kan följa Wallins jakt på världsmästarbältet här på Rekatochklart!

Av: Philip O'Connor - @philipoconnor på twitter

Publicerad på 30 Sep - 16:12

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto