Publicerad på 15 Feb - 12:58

article-img
Foto: Bildbyrån

Expertens tips inför Stryktipset: "Lockas av tvåan till 20 procent"

På lördag är det dags igen! Vår andelskung Björn "RoK-Bjornen" Ekberg går igenom Stryktipskupongen - där en ensam vinnare är garanterat 10 miljoner kronor. 

Till andelsspel hos Rekatochklart!

Vad säger du om kupongen? 

– Trevlig! En klassisk Strykrunda med fokus på Premier League och The Championship. Tips-SM omgång 3 är också igång vilket givetvis innebär lite extra krydda. 

Var hittar du den mest givna spiken? 

– Det är knappast någon högoddsare i att mer eller mindre samtliga Tips-SM-kuponger mest troligt kommer husera Arsenal och Manchester City som singlar. Duon är av spelbolagen i krokarna runt 70 procentiga favoriter och jag ser faktiskt inget fel i att spika dessa. Inte heller på större byggen. Möjligen så gräver jag i Spela Tillsammans-lagen fram en gardering på Eastlands men jag tycker att Artetas bygge är alldeles för robust just nu för att springa på en mina på Turf Moor.

– I övrigt gillar jag också tvåan i match 13. Ipswich lirade stor fotboll på The Den mot Millwall i veckan och i ett tidigt skede med låg omsättning så är värdet på tvåan i Wales riktigt bra. Tilläggas bör också att Swansea inte alls ser speciellt roliga ut just nu. Men Arsenal är i min bok det mest givna svaret angående spik. 

I vilken match ser du den största skrällchansen? 

– Här finns det flera riktigt fina drag. Bristol City kommer efter 3-1-skalpen mot Southampton få stort förtroende av alla kiosk-gubbar samtidigt som ettan på Ashton Gate också en riktigt stabil Tips-SM-spik. Jag är däremot inte helt övertygad om att Bristol kommer fortsätta på inslagen väg. QPR gör bra saker under Cifuentes styre och poängen har ramlat in i ganska strid ström på slutet.

– Tvåan i match 8 till drygt 20 procent är i min bok given, åtminstone på större system. Även Wolves med sitt numera frejdiga spel borde kunna ha chansen att utmana Spurs. Inte heller Newcastle tror jag kommer springa hem med någon storseger i sin match mot Bourne. Måste jag välja en match av dessa som den givna skrällen så säger jag ändå Queens Park Rangers. 

Och vilken match vill du helst bara helgardera? 

– Birmingham - Sunderland. Jag blir inte riktigt klok på gästerna som har ett fint lag på pappret men som inte får till jämnheten i sitt spel. Birmingham gör å sin sida saker bättre och bättre men är ändå att betrakta som ett "mellanmjölks-gäng" utan större styrsel. Spontant känner jag att denna kan gå hursomhelst. Rankar jag samtliga 13 fajter är detta den klart mest svårsiade. 

Vad blir det för upplägg på dina system den här helgen?

– Jag analyserar en 7776-raders kupong här på RekatochKlart med lite tidiga idéer som ni alla kan ta del av. Det som vi måste ha klart för oss är att omsättningen fortsatt är låg så saker och ting kan givetvis komma att ändras framåt spelstopp. Men grunden är jag rätt nöjd med. Målet är också att båda systemen denna helg ska ha en möjligheten att minst 20 procent av raderna ska kunna betala 500.000 kronor eller mer. Den balansen har vi just nu, även om valet blir att singla både City och Arsenal.

– På det Stora systemet i Spela Tillsammans-laget ser det ut som att jag kommer gardera, i någon mån, Spurs, Newcastle, Bristol City och Norwich. Vilket är fyra av sju större favoriter. Det som också ska sägas är att både det lilla- och stora-spelet alltid i någon mån kuggar i varandra. Det innebär att jag aldrig kommer spela emot mig själv (tex spika City på en bong och lira X2 på den andra).  Det som däremot kan ske är att jag väljer att singla säg Newcastle på det lilla och helgardera på det andra osv.

Vill du vara med på Björns andelsspel? Klicka på länken nedan för att komma till vår sida för andelsspel! 

Till spela tillsammans med RoK-Bjornen!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto