Publicerad på 30 Mar - 10:13

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Fantasy Allsvenskan: Fem dunderkap som ska in i laget


Allsvenska premiären är bara ett par dagar bort – vilket även gäller årets Fantasy-säsong. En hjälpande hand för att snickra ihop laget? Här är fem spelare jag tycker är prisvärda och lite bortglömda.

Finns några spelare som är mer eller mindre givna när det gäller att väcka allsvenskt Fantasy-intresse. Besara är vald av nästan hälften av lagen. Joel Asoro en tredjedel, Kalmars Rajovic en fjärdedel. I den här texten fokuserar jag istället på spelare som kanske inte är lika uppenbara, men som jag ser som bra val. Tänkbara fynd helt enkelt.

1) Ajdin Zeljkovic öste in mål i Superettan 2021

..och Värnamovärvades förra sommaren och fick en halv allsvensk säsong att växa in i kostymen. Tycker han sett vass ut under försäsongens träningsmatcher (Värnamo spelade som bekant inte i cupen). Kim Hellberg fick ut mycket av Antonsson i fjol och det är väldokumenterat att han är bra att få ut mål av sina anfallare. Visst har Engvall kommit in, men jag tror Zeljkovic kommer göra både mål och assist den här säsongen. Kostar 6.5 och är vald av 10.9% i skrivande stund. Ett bra val för den som vågar sticka ut – många kommer gå på Mjällbys Alexander Johansson som kostar lika mycket.

2) Mjällbymålvakten Noel Törnqvist (5.0 och vald av 19.4%)

..ser ut som ett smart val. Inledningsschemat ser bra ut med Varberg hemma, Värnamo borta, Degerfors hemma och BP borta de fyra första. Borde kunna bli åtminstone två nollor där för Mjällby som sett bra ut defensivt under försäsongen. Prisvärd i min bok.

3) Colin Rösler i Mjällby

..är en bra väg in i Mjällbys backlinje om du behöver ett budgetalternativ (kostar 4.5). Adam Ståhl är nog ett ännu bättre val (5.0) då det är stor chans att han kommer ha en relativt offensiv position. Men vald av nästan 25% redan. Bra inledningsschema för Mjällby som sagt.

4) Häckens Ibrahim Sadiq

..gjorde många poäng i fjol trots att han missade en tredjedel av matcherna. Lär få mer speltid i år i ett Häcken som av allt att döma kommer ösa in mål. Kostar 9.5, vilket känns prisvärt då jag kan se honom matcha flera av de dyrare mittfältarna poängmässigt med ett gäng mål + assist i målglatt lag. Vald av nästan 40%, så inte ett bortglömt fynd direkt, men given i mitt lag från start.

5) Elfsborgs Bernhardsson (8.0)

..är en spelare jag verkligen gillar och tror på. Lite av en vattendelare då det går att argumentera för att han är rätt så dyr sett till att han inte är given att få 90 minuter match efter match. Alla vet väl vid det här laget att Thelin gillar att byta ut sina yttrar. Men Bernhardsson har väldigt bra siffror för mål och assist per spelad minut. Ser framför mig att han gör fler minuter i år än förra säsongen. Bortsett Häcken i premiären är spelschemat initialt väldigt bra fram till omgång åtta ungefär. Vald av få hittills, men har potential att explodera rejält. Inne i mitt bygge just nu. Schemat efter Häckenpremiären (ändå en målglad match?) ser riktigt fint ut.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto