Fint pris till Ulrik Sandebäck: Roligt och hedrande

24 Januari 2022 - 15:48

Rekatochklarts expert Ulrik Sandebäck är en vinnare. I Tio Tidningars Tips var han allra bäst på Stryktipset under 2021. 
– Det här känns verkligen roligt och hedrande, säger han i en intervju med Svenska Spel. 

Läsarna på Rekatochklart har lärt känna Ulrik Sandebäck, som är en av sajtens grundare, som en vass spelexpert under många år. Numera syns han bland annat i våra Youtube-magasin Helgens bästa spel och Stryktipset. Och just sin kunskap om Stryktipset är något som Ulrik nu har fått ett stort erkännande för. 

I Tio Tidningars Tips tippar tio personer en enkelrad varje vecka, vilka ligger till grund för experttips för Stryktipset och Måltipset. I Stryktipset-tävlingen var Ulrik Sandebäck, som även skriver för Aftonbladet, bäst i klassen. 

– Det här känns verkligen roligt och hedrande. Tävlingen har ju funnits sedan 60-talet och flera legendariska experter har vunnit tidigare, kul att få hamna på den listan igen, säger Ulrik till Svenska Spel. 

Under året var Aftonbladet, via Ulrik som expert, allra bäst med 350 rätt på sina enkelrader. Tvåa kom Borlänge Tidning följt av Borlänge Tidning och TT. 

Ulrik var på det stora hela nöjd med sin insats under året. 

– Bra får jag nog säga, även om man har sprungit på några smällar. Utöver den här vinsten har jag fått in över 100 stycken system på 13 rätt. Det genom Sportbladets Spela Tillsammans-system. Tyvärr ingen miljonutdelning det här året, men drygt 900 000 kronor är största vinsten.

Vinsten var 13 000 kronor som han valde att skänka till innebandyklubben CL 98 (Calmare Lindsdals IBC). 

– Till Smålands största ungdomsinnebandyförening; CL98 (Calmare Lindsdals IBC). Det är en helt jämställd förening som nu gör en stor satsning på ungdomssidan, inte minst bland tjejer där vi nu för första gången har ett lag i Juniorallsvenskan (JAS). Föreningen växer och jag vet att detta fina tillskott kommer betyda mycket för ungdomarna i Kalmar, avslutar segraren i stryktipstävlingen, i sin intervju med Svenska Spel. 

Om Tio Tidningars Tips
Tävlingen har anor sedan 1960-talet. Tio utvalda tidningar väljer ut en enkelrad per spelomgång för Stryktipset och Måltipset. Flest rätt totalt under tävlingsperioden vinner. Deltagande tidningar är Aftonbladet, Borlänge Tidning, Dagens Nyheter, Dala Demokraten, Expressen, Fotbollskanalen, Skånska Dagbladet, Dagens Spel, Vi Tippa samt TT. Experternas tips utgör även grunden för lottningen om utgången på matcher (1X2) på Stryktipset.