Publicerad på 26 Jan - 13:36

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Förre Unitedspelarens hyllning: Elanga är allt det supportrarna vill se


Foto: Bildbyrån

Den svenske supertalangen Anthony Elanga, 19, är på väg mot ett riktigt genombrott i Premier League och Manchester United. Enligt den förre Unitedspelaren Paul Parker är Elanga en spelartyp som under en lång tid saknats på Old Trafford. 
– Han påminner mig om en ung Ryan Giggs, säger han till Rekatochklart. 


En svensk 19-åring håller på att etablera sig på allvar i Manchester United. Anthony Elanga gjorde sitt första Premier League-mål borta mot Wolverhampton och sitt andra borta mot Brentford. Unitedtränaren Ralf Rangnick har på senare valt att starta supertalangen före betydligt mer etablerade Marcus Rashford och beröm har strömmat in från olika håll. 

I en intervju med Rekatochklart.com berättar den förre Unitedförsvararen Paul Parker (över 100 matcher för klubben mellan 1991-1996) om sin syn på Elangas pågående genombrott i klubben. 

Anthony Elanga är på väg att bli en supporterfavorit på Old Trafford. Tror du att han är talangfull nog att bli en nyckelspelare för Manchester United i framtiden?

– Utan tvekan. Tänk inte på hans ålder, han vill passera sina motståndare. I mina ögon har Elanga varit en revolution på den där vänstersidan, säger Parker till Rekatochklart och fortsätter:

– Han påminner mig om en ung Ryan Giggs på sättet han driver bollen framåt. Han vill slå ut sin motståndare och han arbetar hårt för att ta tillbaka bollen i försvarsspelet. Det finns i hans ryggmärg att snabbt tillbaka bollen. Elanga är allt det som supportrarna vill se. 

Parker tycker att Rangnick ska fortsätta att ställa ut Elanga från start. 

– Han presterar så bra nu och därför bör han få starta matcherna. Elanga behöver spela matcher och det betyder att (Marcus) Rashford får vänta på sin chans att komma tillbaka in och spela från start.

Parker fortsätter att minnas tillbaka till Unitederan under Sir Alex Ferguson och tycker att Elangas spelstil är något som Unitedsupportrarna var vana vid på den tiden, men som blivit en allt ovanligare syn. 

– Pratar du med vilken Unitedsupporter som helst som följde laget under Sir Alex-eran så minns de kantspelare som alltid ville utmana sin försvarare, passera, ibland bli nedtacklade men som bara fortsatta och fortsatte. Jag har inte sett det sedan Sir Alex gick i pension. 

– I dag vill spelare oftast gå på insidan hela tiden. Elanga vill ta sig ned mot sidlinjen och slå in bollen i boxen. Han springer förbi spelare utan bollen och är osjälvisk på det sättet att han springer i djupled utan att slå ut med armarna om han inte får bollen serverad. Han löper i djupled nästa gång också. Det är det som Unitedsupportarna vill se. 

– Lite stereotypt, men vissa klubbar har ett visst DNA. Supportarna har växt upp med en viss bild av sitt lag som de fått berättat för sig av sina föräldrar eller till och med sina mor och farföräldrar. Unitedpubliken vill se spelare som får de att hoppa upp från stolarna. Elanga har fått det att hända varje gång han spelat. Det har inte hänt på ganska länge, det har varit ganska beigt i det hänseendet för United. 

– Dynamiska spelare som Elanga är det som United behöver för att bli framgångsrikt och slåss på allvar med Liverpool och Manchester City. Man Utd är långt efter City, Liverpool och Chelsea för att de lagen är mer konsekventa i det de gör och för att de andra spelar i så högt tempo i alla delar av spelet. Idag tävlar United med Arsenal och Tottenham i det så kallade topp-sex-skiktet och om vilka som ska sluta på fjärdeplatsen. 

/ Lennart Sandahl

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto