Publicerad på 21 Dec - 21:55

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Glöm Bingolotto - nu är det boxnings-Otto som gäller

Glöm uppesittarkvällen med Bingolotto – den 23:e december är det boxnings-Otto som gäller när Otto Wallin tar sig an Anthony Joshua i Saudiarabien i den största matchen en svensk tungviktare har gått sedan Ingo Johanssons tid.

Streama matchen hos DAZN!

Han må ha mött Tyson Fury i en titelmatch 2019 men då var han en underdog som få tog på allvar – vinner han mot Joshua är han tillbaka i toppen på riktigt med en ny titelmatch inom räckhåll.

- Det känns fantastiskt. Det är någonting jag har jobbat på väldigt länge så det känns kul att det äntligen händer och jag ser fram emot det väldigt mycket, säger Otto Wallin till Rekatochklart.

Chansen att han vinner det är rätt så stor, och gör han det så är han med i diskussionerna om vem ska möta vinnaren mellan Oleksandr Usyk och Tyson Fury i februari – en fajt där alla de stora mästerskapsbältena står på spel.

Wallin, som överlevde tolv ronder i en titelmatch mot världsmästaren Tyson Fury i september 2019 men förlorade på domslut, har gått och längtat länge efter en stormatch men det tog en stor påse pengar från shejkerna innan Joshua nappade.

Om möjligheten för Wallin är stor så är risken för Joshua ännu större – efter två förluster mot Usyk har han inte råd med en förlust till om han vill fortfarande vara med och slåss om de finaste titlarna.

Det ser inte så ljust ut för britten. I de två matcherna han har gått sedan förlusterna har inte Joshua visat så mycket. Han vann båda men mot Jermaine Franklin i april blev det mer brottning än boxning och även om han knockade den stockholmsfödde finnen Robert Helenius i sin nästa match så såg han seg ut.

För Wallin har det sett bättre ut, trots att alla de stora namnen har duckat honom ändå sen han öppnade ett stort jack över ögat på Fury när han mötte honom. Vinsten över Murat Gassiev i september gjorde de inte mer sugna att möta honom heller men nu kommer Joshua att stå på andra sidan ringen till slut.

 

Slagskämpen från Sundsvall har mött honom två gånger som amatör och förlorat båda på poäng men nu är det nya tider, säger Otto Wallin.

- Han har inte riktigt varit samma Joshua som vi såg när han kom upp och när han debuterade som proffs. Det blir ju lätt så att när man väl har förlorat en match på den nivån, helt plötsligt så är man sårbar, förklarar han.

Wallin har tränat på gymmet i hemstaden New York där han säger sig ha slagit sina personliga rekord vad gäller konditionen. Sparringpartners har hämtats in och han känner sig i toppform innan resan till Saudiarabien där en vinst mot Joshua kommer att göra det omöjligt för de andra stora namn att ignorera svensken längre.

- Vinner jag här så borde jag vara väldigt nära att boxas om vilken som helst av VM-titlarna och möta Wilder eller Fury eller Usyk. Det här är en jättestor match och det var en reporter som sa att det är förmodligen en av de största matcherna sedan Ingemar Johanssons dagar för svensk boxning, så att det är jättekul, säger Otto Wallin.

Läs O'Connors speltips på matchen här! 

Se matchen via pay-per-view hos DAZN

Klicka här för att se matchen!

 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto