Publicerad på 13 Apr - 17:08

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Halland bäst på att fostra allsvenska spelare



Foto: Bildbyrån

Hallands län har fostrat flest spelare i årets allsvenskan sett till befolkningsmängd visar en undersökning genomförd av Rekatochklart.com. 18 allsvenska spelare under denna säsong är födda i länet. Varberg är den vanligaste födelseorten. 
– Våra föreningar ska först och främst känna sig stolta över resultatet, säger Cristel Brorsson, ordförande för Hallands fotbollförbund, till Rekatochklart.com. 

Årets säsong av allsvenskan domineras av spelare födda i storstadslänen sett till absoluta tal. 

Det län där flest svenskfödda spelare har sitt ursprung är Stockholm (56) och Skåne (56) följt av Västra Götaland (52 st). 

När man tar hänsyn till befolkningsmängd blir resultatet dock ett annat. De län med flest fotbollsspelare per 100 000 invånare i allsvenskan är Halland (5,3), Västernorrland (4,5) och Skåne (4,0). Några av spelarna som är födda i Halland är: Sead Haksabanovic (Djurgården), Edvin Kurtulus (Hammarby) och Alexander Jeremejeff (BK Häcken). 



Cristel Brorsson, ordförande för Hallands fotbollförbund är glad över resultatet. 

 – Det är en glädjande nyhet för alla som håller på med fotboll i Halland. Våra föreningar ska först och främst känna sig stolta över resultatet, de jobbar hårt för att främja den halländska fotbollen, säger hon till Rekatochklart.com. 



Om undersökningen 

Undersökningen är baserad på data om allsvenska spelare födda i Sverige. Information om födelseort är inhämtat från Transfermarkt.com den samt de allsvenska klubbarna under april. Uppgift om födelselän saknas för  % av spelarna.

Om Rekatochklart 

Rekatochklart.com är Sveriges största och ledande online-community inom sportspel. Vi är en oberoende sajt och ej knutna till något specifikt spelbolag. Vårt primära mål är att tillsammans med våra skribenter och medlemmar förse Rekatochklarts läsare med spelanalyser och vinnande speltips. Rekatochklart ägs av Better Collective, en världsledande mediekoncern inom sportbetting.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto