Publicerad på 10 Mar - 10:28

article-img
Foto: Bildbyrån

"Hämta Tyson Fury till Sundsvall"

STOCKHOLM, 9e mars – Tungviktsboxaren Otto Wallin vill gärna möta världsmästaren Tyson Fury i en titelfajt i hemstaden Sundsvall om han får välja – och svensken tycker att kommunen blir också den stora vinnaren om det blir av.

- Helst så skulle jag vilja möta honom i Sverige och hade man fått leka med tanken så hade jag velat möta honom på idrottsparken i Sundsvall, där ”Giffarna” spelar, säger Wallin till Rekatochklart.

Wallin har redan mött Fury en gång i en titelfajt och gav honom en rejäl match och nu när läget i tungviktsklassen är fortsatt rejält låst börjar han drömma om en ny chans mot engelsmannen.

Sådana matcher brukar äga rum i Las Vegas eller New York och på senare tid har vi sett stora galor i mellanöstern, men Wallin tycker att det vore värd en stor investering för att sätta Sundsvall och Sverige på kartan. 

- Jag tycker att de borde lägga en stor del av sin budget på för att få till det, för att ärligt talat så skulle det vara otroligt stort och hela världen kollar på det, säger Wallin lättsamt men med en nypa allvar i rösten.

- De som inte känner till Sundsvall redan nu skulle ju känna till det. Det är ju en otrolig stor grej det skulle vara, jag tror att kommunen skulle vara på det.

Om det nu mot all förmodan skulle bli av så skulle det vara ett bra mycket större evenemang än Wallins sista match i New Hampshire där han vann på domslut efter åtta ronder mot den tuffe mexikanaren Helaman Olguin. En match som mest var till för att hålla sig aktiv. 

- Det var lite som i filmen ”Rocky”, förklarar Wallin med ett leende – det var i en bröllopslokal, det var inte så stort men det var lite folk där och kikade. Det kom upp lite folk, några kompisar från New York och så, min tjej och så här kunde komma och kolla så det var bra.

Någon märkvärdig match blev det inte men det räckte för att hålla igång svenskens form i väntan på en ny och större fajt mot någon i tungviktseliten.

- Jag tycker inte att jag kan sitta och vänta på andra killar. Jag vill egentligen ha en meningsfull match så snart som möjligt och jag litar på att mitt team är ute och gör det de ska, säger Wallin. 

Namnet högst upp på listan är fortsatt Anthony Joshua, men britten ska möta Jermaine Franklin i början av april. Ett nytt namn som har dykt upp på Wallins radar är Deontay Wilder – amerikanaren må ha förlorat mot Tyson Fury men han är onekligen kvar som en av de absolut bästa i divisionen.

- Det är något som vi inte har pratat mycket om tidigare men nu verkar Wilders namn dyka upp, säger Wallin.

Om svensken var Wilders rådgivare så skulle han såklart säga åt honom att ta en fajt mot Sveriges främsta tungviktare.

- Ärligt talat så är en fajt mot mig det en ganska bra måttstock - man kan liksom jämföra mellan mig och Fury och hur den matchen var för Wilder. På så sätt skulle jag säga att det skulle vara en bra match … det skulle vara ganska lätt att sälja den matchen, tror jag.

Världsmästarna Tyson Fury och Oleksandr Usyk cirklar varandra fortfarande utan att bestämma ett datum när de ska möta varandra men Wallin tror att läget kommer att klarna ganska snart, inte minst nu när Joshua kommer tillbaka.

- Jermaine Franklin, det är ingen dålig kille, men Joshua är ju klart favorit och jag skulle tro att han vinner. Joshua, det är en av drömmatcherna för mig skulle jag säga. Han är en av de bästa i världen, och förutom han är det väl framförallt Fury som jag skulle vilja ha en rematch mot.

Just nu tränar Wallin på i New York medan han väntar på en chans som han tror kommer snart.

- Jag tränar hela tiden, jag försöker bara att utvecklas och bli bättre

Se hela intervjun HÄR


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto