Publicerad på 14 Nov - 14:37

article-img
Foto: Bildbyrån

Här är de mest tolkade låtarna och artisterna någonsin i Idol

Beyoncés ‘Crazy In Love’, ‘Free Fallin’’ av Tom Petty, Elton Johns klassiker ‘Your Song’ och Coldplays megahit ‘Fix You’ är de låtar som har tolkats flest gånger under ‘Idol’s historia visar en undersökning gjord av Rekatochklart. Artisten som har blivit tolkad flest gånger är Michael Jackson, tätt följd av Beyoncé och U2.

TV4s långkörare ‘Idol’ är inne på sin 18:e säsong och sedan starten år 2004 har 208 deltagare uppträtt med närmare 1500 låtar. Rekatochklart har gjort en djupdykning i statistiken och kollat på vilka låtar och artister som har tolkats flest gånger, vilka artister som har haft flest olika låtar som har tolkats, det populäraste valet bland kvinnor och män samt vilka svenska artister som har tolkats flest gånger.

Låtarna man har sjungit flest gånger är ‘Crazy In Love’ (Beyoncé), ‘Free Fallin’’ (Tom Petty), ‘Your Song’ (Elton John) och ‘Fix You’ (Coldplay). Dessa låtar har någon av deltagarna uppträtt med vid sex olika tillfällen. På en samlad andra plats, med fem tolkningar var, hamnar ‘Against All Odds (Take a Look at Me Now)’ (Phil Collins), ’Can’t Feel My Face’ (The Weeknd), ‘Halo’ (Beyoncé), ‘Hos dig är jag underbar’ (Patrik Isaksson) och ‘Pride (In The Name of Love)’ (U2).

Om man ser till artisterna som har blivit tolkad flest gånger så är det Michael Jackson som toppar listan, då hans låtar har sjungits 22 gånger. Dock skedde nio av dessa uppträdanden under säsong 6 när det var temavecka ‘Michael Jackson’. På andra plats, med 21 uppträdanden, hamnar Beyoncé och U2.

The Beatles är de som har fått flest olika låtar tolkade i programmet. De toppar listan med 15 låtar, följt av Michael Jackson, Beyoncé och Pink med 11 låtar. Det bör dock tilläggas att under säsong 10 hade man en specifik temavecka för The Beatles där nio deltagare uppträdde.

Genomgången visar även att det är Beyoncés musik som är det främsta valet bland kvinnliga deltagare. Vid fem tillfällen har deltagarna sjungit ‘Crazy In Love’ eller ‘Halo’. Bland män är ‘Free Fallin’’ av Tom Petty det populäraste valet (två deltagare gjorde dock John Mayers version).

Bland våra svenska artister är det Abba som seglar upp på första plats. Deras låtar har man uppträtt med 18 gånger. Men även här bör det tilläggas att 17 gånger av dessa skedde under säsongerna 5 och 17s Abba-veckor. Robyn och Darin landar på en delad andra plats med 12 gånger - där fyra av Darins låtar sjöngs under säsong 10s temavecka.
Den populäraste låten att sjunga på svenska har varit ‘Hos dig är jag underbar’ av Patrik Isaksson.

Om undersökningen

Undersökningen är baserad på statistik hämtad från Idols Wikipedia-sida. Statistiken hämtades 12 november, under pågående säsong 18.

För mer information, vänligen kontakta:
Susanne Höglund, 56K Digital, [email protected]

Om Rekatochklart

Rekatochklart.com är Sveriges största och ledande online-community inom sportspel. Vi är en oberoende sajt och ej knutna till något specifikt spelbolag. Vårt primära mål är att tillsammans med våra skribenter och medlemmar förse Rekatochklarts läsare med spelanalyser och vinnande speltips. Rekatochklart ägs av Better Collective, en världsledande mediekoncern inom sportbetting.
https://rekatochklart.com/

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto