Publicerad på 1 Dec - 10:55

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Helgens höjdare: Stormatcherna du inte vill missa


Vi har europeisk toppfotboll i världsklass att se fram emot i helgen och Rekatochklart har pekat ut matcherna du inte vill missa! 

Det var Europaspel i veckan där många klubbar säkrade avancemang medan andra förstås missade sitt mål i gruppspelsfasen. När vi nu blickar framåt mot den första helgen i december så finner vi ett par riktiga höjdarmatcher att se fram emot - framförallt på söndag! 

Men även under lördagen finns godbitar att se fram emot. Den vi tänker allra mest på är Premier League-mötet mellan Victor Nilsson Lindelöf och Alexander Isak!

Newcastle - Manchester United

St. James' Park
Lördag 2 december 21:00 (Viaplay)
Odds: 1.92 - 3.90 - 3.90 (X3000)

Spelbolagen ger en klar för favör till hemmalaget Newcastle här. Och det kanske inte är helt rimligt sett till tabelläget där Man Utd faktiskt är en poäng före Newcastle inför omgång 14. 

Newcastle imponerade dock mot Chelsea (4-1) och följde upp det med 1-1 borta mot PSG i Champions League. Man Utd slog Everton med 3-0 på bortaplan och fick 3-3 mot Galatasaray i CL-gruppen i veckan. 

Förra säsongens motsvarande möte vann Newcastle med 2-0 efter mål av Willock och Wilson. Det är annars två riktigt skadedrabbade lag där Newcastle är värst med elva spelare som ser ut att missa matchen. Gästerna ser ut att sakna åtta spelare. 

Men trots det blir det förstås en match som man inte vill missa denna lördagskväll. 

Manchester City - Tottenham 

Etihad Stadium
Söndag 3 december 17:30
Odds: 1.29 - 6.50 - 9.50 (X3000)

Tittar vi på oddsen från X3000 här så det inget snack om vilka som bör vinna matchen denna tidiga söndagskväll. Sist City torskade var mot Arsenal för nio matcher sedan och sedan dess är man obesegrat och bara en poäng från serieledning bakom Arsenal. City kommer senast från en 3-2-seger mot RB Leipzig i Champions League och i de två senaste ligamatcherna har man kryssat. 4-4 mot Chelsea på bortaplan och 1-1 hemma mot Liverpool. 

Dejan Kulusevskis mannar har en rejäl formsvacka för tillfället där man förlorat tre raka matcher mot Chelsea (1-4), Wolves (1-2) och Aston Villa med (1-2) på hemmaplan. Detta trots att Lo Celso gav Spurs ledningen. Viktig match för gästerna för att inte tappa greppet om topp-fyra-platserna! 

Skadeläget? City saknar De Bruyne, Kovacic och Nunes. En del tunga tapp, men ingenting om man jämför med Tottenham som har rejält mannfall. Romero är avstängd och ytterligare tio (!) spelare är skadade eller osäkra till spel. 

Det nya spelbolaget X3000 erbjuder alla nya kunder upp till 1000 kronor i insättningsbonus

Hämta bonusen hos X3000!

Napoli - Inter 

Stadio Diego Armando Maradona
Söndag 3 december 20:45 (TV4 Play)
Odds: 2.88 - 3.50 - 2.43 (X3000)

Regerande mästaren Napoli har inte kunnat motsvara fjolåret och ser inte ut att ha styrka och tyngd nog att räcka till. Man hade en tuff match i veckan mot Real Madrid där det blev förlust med 2-4 på Bernabeu. Innan dess skakiga veckor där man i och för sig slog Atalanta i den senaste ligaomgången med 2-1 på bortagräs. Inför söndagens möte med Inter så ligger Napoli fyra i ligan och det är nog rimligast att tro att laget kommer få slåss om just fjärdeplatsen i längden. Jag tycker att det finns ett par lag som känns snäppet vassare och däribland serieledande Inter. 

Gästerna från Milano toppar tabellen med två pinnar före tvåan Juventus och åtta poäng före Napoli. Inter löste skickligt 1-1 borta mot Juve i sin senaste ligamatch och 3-3 borta mot Benfica i Champions League där man är klara för avancemang inför den sista omgången. Det är mycket som är harmoniskt just nu i Inter och tränaren Simone Inzaghi gör uppenbart ett bra jobb. Frånvaromässigt är det jämnt skägg. Napoli tvingas avvara Mario Rui, Lindström och Olivera medan Inter saknar Pavard och Bastoni. 

En häftig toppmatch inför fulla läktare i Napoli att se fram emot!

Barcelona - Atlético Madrid

Estadi Olimpic Lluis Companys
Söndag 3 december 21:00 (TV4 Play)
Odds: 1.96 - 3.75 - 3.70 (X3000)

Jättematch i La Liga! Barca mot Atl Madrid i ett riktigt tungviktsmöte mellan trean och fyran i tabellen - som står på lika många inspelade poäng. Upp till Real Madrid och Girona (!) skiljer det fyra pinnar men Atlético har faktiskt en match mindre spelad. Formen är god i båda lagen men där gästerna sticker ut med fyra raka segrar. Barca kryssade 1-1 borta mot Rayo i senaste ligamatchen och slog sedan Porto med 2-1 i Champions League. Atlético Madrid är klart för avancemang i CL efter 3-1 borta mot Feyenoord. Senaste ligamatchen slog man Mallorca med 1-0. 

Förra säsongens båda möten slutade med hemmaseger (1-0) så vi kanske kan få se något liknande här. En tillknäppt match med tanke på hur skickligt Atlético är på att spela försvarsspel och hur duktigt Barca är på att hålla boll? Skademässigt saknar Barca ter Stegen, Gavi och Cancelo. Gästerna får klara sig utan Vitolo, Reinildo, Lemar och Depay.

Ingen dålig match att avsluta helgen med! Behöver du inspiration? Gå till vår sida för speltips där vara vassa tipsters har analyserna och spelförslagen klara

Till speltipsen på Rekatochklart.com

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto