Publicerad på 25 Dec - 22:02

0

Inför Junior-VM

JVM spelas i Kanada mellan 26 december - 5 januari där tio lag ska göra upp. Det var först tänkt att turneringen skulle spelats i Ryssland, men då nationen är avstängd från spel så har man flyttat spelplatsen. Matcherna visas på SVT samt TV6. Det går även streama matcherna på SVT Play samt Viaplay, och undertecknad har gått igenom samtliga lag inför turneringen. 


Grupp A 

Tjeckien 

Tjeckien kommer till turneringen med ett rätt bra lag då det finns en del spetsspelare truppen, och framförallt tänker jag på backen David Jiricek som man släppte till turneringen, en spelare som är lagets stora stjärna. Man har Kanada och Sverige i gruppen, vilket bör bli tufft, men en tredjeplats ska man ta, och det ska bli intressant hur långt man kan ta sig.

Spelare att hålla koll på: David Jiricek, Matyas Sapovaliv, Juri Kulich

Tyskland

Tyskland tog sig till kvartsfinal i förra upplagan där det blev respass mot Finland. Har en del talang samt spelare från den inhemska ligan. Ska lösa en kvartsfinal, men längre än så kommer man inte heller denna gången. 

Spelare att hålla koll på: Adrian Klein, Julian Lutz, Bennet Rossmy

Sverige 

Sverige Kommer med en fin målvaktssida där Carl Lindbom har förstaspaden efter sin ruskigt fina säsong med Djurgården hittills. Backsidan ser helt okej ut även om den inte lyser klass, och offensivt har man namn som Rosen, Lysell, Bystedt, Öhgren och Lekkerimäki. Man har återigen medalj i sikte, men det finns ett par lag som känns aningen för starka för att man ska kunna gå hela vägen. 

Spelare att hålla koll på: Carl Lindbom, Fabian Lysell, Adam Engström

Kanada

Kanada är klara favoriter i turneringen och ser man på vad man fått ihop för lag så är det inte konstigt. Man har massor av talang i laget, både offensivt och defensivt, och känslan är att det inte finns några svagheter i truppen. 

Spelare att hålla koll på: Dylan Guenther, Connor Bedard, Shane Wright

Österrike

Laget i gruppen som håller lägst klass och allt annat än jumboplatsen vore en succé. Har en bra spelare i David Reinbacher samt ett spännande namn i Vinzenz Rohrer, men mer intressant än så blir det inte. 

Spelare att hålla koll på: David Reinbacher

Grupp B

Slovakien

Slovakien blev överkörda av Kanada i en match inför turneringen med hela 6-1, vilket visar att stora skillnad på kvaliteten på lagen. Har ett lag som kommer gå vidare från gruppen, men med både USA och Finland i gruppen så bör man få det för tufft i en kvartsfinal.

Spelare att hålla koll på: Simon Nemec, Servac Petrovsky, Filip Mesar

Schweiz

Schweiz har en del intressanta namn i Attilio Biasca, Lian Bichsel och Dario Sidler. Man är dock en bit bakom de bästa lagen i turneringen, och känslan är att man inte tar sig längre än till kvartsfinal.

Spelare att hålla koll på: Attilio Biasca 

Finland

Finland är ett lag som på förhand ska vara en av de största utmanarna mot Kanada om guldet. Finns gott om rutin från seniorhockey då många spelare tillhör den inhemska ligan. Spelare som Aleksi Heimosalmi och Joakim Kemell finns med även denna gång då de var viktiga spelare för laget i somras.

Spelare att hålla koll på: Joakim Kemell, Aleksi Heimosalmi, Ville Koivunen

Lettland

Slutade trea i gruppen senast då man bland annat slog Tjeckien, och i kvartsfinalen mot Sverige blev det enbart förlust med 2-1. Det finns en hel del spelare kvar, men man bör ändå få svårt att upprepa den bedriften. 

Spelare att hålla koll på: Sandis Vilmanis, Dans Locmelis

USA 

Tillsammans med Finland är man det laget som på förhand ska kunna störa Kanada om guldet, och får man ihop laget så finns det absolut kvalitet att gå hela vägen. Luke Hughes, Logan Cooley och Cutter Gauthier är några av lagets talanger som är draftade i förstarundan. 

Spelare att hålla koll på: Logan Cooley, Luke Hughes 


// TobbesTips

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto