Publicerad på 16 Jun - 16:17

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Klubbchefen om intresset för Jebara: "Det rör på sig"


Succé i Superettan och uttagen till svenska U21-landslaget. Intresset är stort för Landskrona Bois-talangen Camil Jebara - som mycket väl kan bli såld redan i sommar. 
– Det har väl ryktats om honom i någon månad och han blir bara bättre och bättre, säger klubbchefen Michel Ekberg till Rekatochklart. 

Lyssna på senaste avsnittet av Superettanpodden - en podcast av Rekatochklart 

Klubbar som Hammarby, Elfsborg, IFK Göteborg och Malmö FF är några av intressenterna när det kommer till Camil Jebara, 20, i Landskrona Bois. Enligt källor till Rekatochklart är även klubbar i Danmark och Holland intresserade av anfallarens tjänster. Nyligen gick Landskrona Direkt ut med att Jebara till och med var klar för Elfsborg som ersättare till Jacob Ondrejka, men uppgifterna slogs ned av Bois klubbchef Michel Ekberg. 

– Det skulle i så fall vara mer än vad vi i BoIS känner till. Det ni har hört stämmer alltså inte, sa han till Landskrona Direkt då. 

Vad Rekatochklart erfar finns inga officiella bud på bordet men troligtvis är det bara en tidsfråga - inte minst sedan Jebara blivit uttagen till U21-landslaget som ska spela EM-kval. Jebara har gjort två mål och tre assist på tio spelade matcher. 

– Kommer det ett lag som känns rätt för Camil och där han ser utvecklingsmöjligheter så är det aktuellt med en transfer nu på sommaren, sa agenten Ajsel Kujovic till Rekatochklart nyligen. 

Klubbchefen Michel Ekberg utvecklar i dag om läget och intresset för Jebara. 

– Läget just nu är att det finns ett relativt stort intresse för Camil. Det är många klubbar som följer honom. Han har spännande egenskaper och besitter en hel del spets, så det är inte så konstigt. Det är där vi befinner oss avseende honom. Sedan finns det ett antal olika parter som ska komma överens om något ska hända i sommar. Vi och en eventuell klubb ska hitta varandra och sedan ska spelaren mötas med klubben vi gett okej att gå vidare. Där är vi inte nu, säger Ekberg till Rekatochklart. 

Finns det konkreta bud på honom?

– Vi har diskussioner runt honom som ser ut på olika sätt. Sedan får vi se vad det landar i. 

Jag kände inte riktigt att du svarade på frågan, finns det bud på ert bord?

– Det är svårt att kommentera mer än att det rör på sig runt honom. Det är där vi är sedan får framtiden utvisa vad som sker. Oavsett vad så kommer han att göra bra ifrån sig. 

Intresset svalnar knappast av att han kom med i U21?

– Nej, precis. Tittar man utifrån den positionen han har, hur vass han är en mot en och den hastighet och arbetskapacitet han besitter så är det här en välförtjänt push för honom att bli uttagen. 

Hur är din dialog med Jebara och hans rådgivare?

– VI har en bra dialog och vet var vi har varandra. Bois är en förening där många spelare utvecklas och blir intressanta för marknader högre upp. Det gäller inte bara Camil. vi har en ganska god strategi om hur vi ska hantera en sådan här situation och vi har en bra dialog med hans representant där vi sitter ganska lugnt i båten. 

Upplever du att Jebara själv sitter lugnt i båten?

– Det har väl ryktats om honom i en månad nu och han har bara blivit bättre och bättre. Han bevisar med all önskvärd tydlighet att han kan hantera det här. Det känns bra att han har det psyket så det är nog inga problem. 

Du utesluter inte en transfer i sommar låter det som?

– Det gör man sällan i den här branschen. Det är en del av fotbollsekonomin att sälja spelare och att spelare vill vidare. Men det ska vara rätt klubb för honom också där han ska kunna fortsätta flyga. Det ska man ha med sig också, allt handlar inte enbart om pengar. 

Hur recenserar du vårsäsongen för Landskrona Bois?

– Vi har visat att vi har en höjd som få har. Så det är intressant. Sedan har vi haft för många svajiga prestationer för att vara supernöjda, men vi är ett av lagen som absolut har högst högsta nivå. Blir vi jämnare i höst så kan vi bli farliga. Det finns en otrolig karaktär i laget så jag ser stora möjligheter att vi kan ta tabellplaceringar de kommande 18 omgångarna. 

I veckans avsnitt av Superettanpodden summerar vi hela vårsäsongen! 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto