Publicerad på 23 Aug - 14:23

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Landskrona om fler affärer: "Ett intensivt fönster"


Landskrona Bois har allsvenskt intresse för flera av sina mest talangfulla spelare. Men vågar klubben sälja fler namn i sommar? 
– Vi har haft ett intensivt fönster. Någonstans måste vi avväga allt extra noga nu, säger managern Billy Magnusson till Rekatochklart. 

Det har verkligen hänt grejer i Landskrona Bois den här sommaren. Allra mest uppmärksammat blev det när stjärnan Camil Jebara såldes till Elfsborg och förre MFF-talangen Melker Widell gick till danska Ålborg. Åt andra hållet har Bois plockat in namn som Rasmus Wendt (Lunds BK), Frederik Ihler (AGF Århus) och Samuel Kotto från Malmö FF. 

Efter tre blytunga poäng senast mot Brage (3-0) ser tabelläget bättre ut efter en tids sämre resultat. Att blanda sig in i toppstriden är ganska långt borta, däremot är det bara fyra poäng ned till negativ kvalplats. Samtidigt finns det enligt Rekatochklarts källor allsvenskt intresse för de båda anfallarna Ousmane Diawara och Kofi Fosuhene Asare där snart 24-årige Diawara står på sex gjorda mål och 21-årige Fosuhene Asare gjort fem. 

Hur tänker Bois i den här situationen? Kan det bli en försäljning innan fönstret stänger eller är det för stor risk att sälja nu sett till tabelläget? 

– Det finns inga bud på bordet just nu, säger Bois manager Billy Magnusson till Rekatochklart och fortsätter:

– Att det finns intresse förstår jag, men någonstans måste vi avväga allting extra noga då vi haft ett intensivt fönster. I min värld är det fullt fokus på att köra färdigt säsongen och så tar vi det därifrån. Det är viktiga matcher som återstår både för klubben och för spelarna. 

Magnusson tycker att de unga anfallarna tagit stora kliv och är därför inte förvånad över att klubbar högre upp sneglar åt den skånska kuststaden. 

– Ousmane har gjort många matcher och en del poäng. Han blir bättre och bättre för varje vecka. Så det är samma status på honom som med Kofi. Jag är trygg med att vi kör den här hösten och så har jag ett viktigt arbete med att förbereda oss för vad som kan hända i nästa fönster. 

Att göra stora förändringar i truppen på sommaren är krävande menar Magnusson. 

– Vintern 21 hade vi fyra spelare till Allsvenskan och i år hade vi två. Att det händer på sommaren är speciellt och man får avväga hur man kan ersätta spelarna. I Ousmanes fall tog det exempelvis ett halvår innan han kom in i allt. Vi har även haft vår lagkapten Philip Andersson borta sedan i våras och Alexander Tkacz ville lämna för att gå utomlands. Det är mycket på en gång så klart men jag är inte jätteorolig för vi ser bättre och bättre ut för varje vecka. 

Kan det hända något vad gäller spelare in innan fönstret stänger?

– Vårt huvudfokus ligger i nästa fönster. Med det sagt är vi aktiva nu och lyssnar vad som finns tillgängligt. Men ska vi ta in någon så är det en spelare som är redo att göra avtryck från dag ett. 

– Sedan ska det vara rätt person också. Man ska ha med sig att vi har fått jobba mycket med gruppdynamiken redan efter alla förändringar och det ska som sagt kännas rätt på många plan om en ny spelare ska komma in nu. Vi ser vad vi kan hitta men det kan också bli så att vi inte gör något, avslutar han. 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto