Publicerad på 22 Jan - 14:25

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Leksandsstjärnan slår ifrån sig: "Det är bullshit"


Sedan han återvände till Sverige från Nordamerika har Lucas Elvenes förföljts av ryktet att han skulle vara dåligt tränad. I podcasten “Hockeysverige möter” svarar Leksands succéforward på påståendena om “katastrofala Vo2-värden”.
– Det är bullshit, säger han bestämt i podden som görs i samarbete med Rekatochklart. 

Lucas Elvenes hade en jobbig tid när han återvände till Sverige och HV71 efter sina tre säsonger i AHL. Han fann sig aldrig till rätta i Jönköping och valde självmant att lämna klubben efter bara tre SHL-matcher. I stället fortsatte karriären i Leksands IF där han under årets säsong fått sitt stora genombrott i svensk ishockey.

Efter flytten från HV71 började det florera rykten om att 24-åringen varit dåligt tränad när han kom hem till Sverige, och att det föranlett en skada på försäsongen och i slutändan blivit början på slutet för honom i klubben. Än i dag fortsätter Elvenes att bära på den stämpeln.

I podcasten Hockeysverige möter ger han sin egen bild av ryktena om sin fysik.

– Det är bullshit! Jag är inte bäst tränad, jag är inte sämst tränad. Man ligger där i mitten och har sig. Har man en speciell åkstil så kommer folk tro att man är dåligt tränad, men det är ren bullshit. Man har alltid haft godkänt, säger Elvenes.

Han ser ryktena som en bortförklaring till varför han lämnade HV71 och säger att det är något som fortsatt att förfölja honom sedan dess.

– Det är något man bara vill kasta åt sidan, det finns ingen sanning i det. Jag har aldrig haft dåliga Vo2-värden.


Lucas Elvenes pratar även om:

* Att vara en "Elvenesare” i Ängelholm
* Tron på att bli poängkung
* Raka ben
* Radarpartnern Cehlárik

Hela podcasten, som är skapad av Mårthen Bergman och Med Vän för Hockeysverige.se, SvenskaFans.com och Rekatochklart.com, finns på Spotify liksom tidigare intervjuer med Linus Omark och Carl Klingberg.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto