Publicerad på 27 Mar - 14:28

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Ljugarbänkens säsongsspel 2024


Ny säsong och nya säsongsspel till den allsvenska säsongen 2024 från Ljugarbänken - en podcast om Allsvenskan i samarbete med Rekatochklart. Panelen består som vanligt av Hysén, Lasse och Blomman och här kommer ett varsitt långtidsspel till säsongen. Lycka till!

AIK

Tobbe: Släpper in över 34.5 mål (2.50)
"AIK:s defensiv är inte densamma som den varit. Milosevic behöver bli frisk för att denna ska förloras!"

Lasse: Pittas vinner skytteligan (12.00)
"Thelin och Botheim delar på målen i MFF, räcker med 12 mål för skytteligaseger i år. Pittas ser vass ut."

Blomman: Minst 20 av lagets matcher slutar över 2.5 mål (5.00)
"Jag tycker att försvaret ser jättedåligt ut. Däremot ser AIK bra ut framåt, jag tycker att de är lite tvärtom mot det gamla AIK "1-0." Jag tror att vi kommer få se ett AIK som gör mål men också släpper in mål. Jag tror att det blir målrikare än vad folk tror."

BP
Tobbe: Åker ur (2.40)
"BP har tappat starka pjäser och enligt mig inte plockat in tillräckligt för att ersätta. Löser Mellberg nytt kontrakt kanske han ska bli förbundskapten trots allt."

Lasse: Släpper in under 49.5 mål (2.00)
"De släppte in 53 mål förra året och det kommer krävas att de släpper in färre mål. Jag tror dessutom att tränarduon har lagt rätt mycket tid på att fila på just den delen."

Blomman: Rasmus Örqvist över 7.5 poäng (mål + assist) (3.00)
"Gjorde sex poäng förra året, sex poäng året innan. Båda i Degerfors. Jag tror att han kommer få en viktig roll i detta BP och jag tycker han är väldigt bra"

Djurgården
Tobbe: Denniz Hümmet gör över 11.5 mål (2.10)
"Djurgården kommer vara med i toppen och slåss, Hümmets spelstil och mål kommer ta dom dit."

Lasse: Gör över 49.5 mål (2.00)
"DIF ser helt klart vassare ut offensivt i år, behöver bara göra 9 fler än förra säsongen för att spelet ska sitta."

Blomman: Marcus Danielsson över 4.5 mål (3.00)
"Jag tror han tar straffar och gör cirka tre på straff. Då har vi minst två på skallen kvar under säsongen. Han har en förmåga att alltid vara otroligt farlig på fasta. Det tycker jag är ett av mina bättre spel den här säsongen."

Elfsborg
Tobbe: Slutar utanför topp 4 (2.30)
"Elfsborg har tappat sin absoluta spets framåt och seriens bästa målvakt. Det kommer synas såklart. Stort ansvar på Zeneli att axla starpower framåt."

Lasse: Släpper in minst 40 mål (4.50)
"Jag tror att tappet Valdimarsson kommer att sätta ganska rejäla spår i defensiven"

Blomman: Släpper in över 34.5 mål (2.50)
"Jag tycker Elfsborgs backlinje plus slips ser ut som en schweizerost mer eller mindre. Jag tror att det kommer bli öppna dörrar där bak."

Halmstad
Tobbe: Andreas Johansson under 0.5 mål (2.50)
"Andreas Johansson gör inte många mål, men han spelar mycket matcher. Tyvärr tror jag det sistnämnda blir färre i år. Därav mindre chans för det där målet."

Lasse: Åker ur Allsvenskan (3.00)
"Mycket på grund av den här jojodelen som man har haft. Man tycker nånstans att de borde lärt sig, men history repeats itself"

Blomman: Birnir Ingason över 7.5 poäng (mål + assist) (3.00)
"Hade stor show på vulkanön förra säsongen, gjorde jättemycket poäng och jag ser någonting här. Jag gillar honom skarpt"

Hammarby
Tobbe: Tar över 50.5 poäng (2.50)
"Alla räknar bort Hammarby, men när Hellberg får sitt spel att sitta, så finns alla förutsättningar att det ska bli riktigt bra. Jag tror det blir snarare än senare"

Lasse: Slutar utanför topp 5 i serien (2.10)
"Kims Bajen kommer ta tid. Materialet finns inte där heller."

Blomman: Över 12.5 olika målskyttar (2.30)
"Bajen spelar mer framåtlutat, jag tror att det kommer hända mycket grejer i sommar när vi får pengar. Och vi kommer tappa någon spelare. Jag tror att det är många som kommer få chansen att göra mål i detta Hammarby."

Häcken
Tobbe: Exakt +28 i målskillnad (20.00)
"Jag tror att de kommer göra en hel del mål. Häcken kommer vara inblandade i matcher där det kommer hända grejer. Själva siffran är väl lite utifrån hur det såg ut förra säsongen och de hade 30 plus förra säsongen och jag tänker att jag har dem någorlunda samma i tabellen. Då landar de där någonstans, också för att ha ett odds som sticker ut"

Lasse: Släpper in minst 40 mål (3.00)
"39 insläppta förra året och Häcken ser inte ut att lägga nån större vikt vid det. Målrikt blir det."

Blomman: Zeidane Inoussa över 9.5 mål (5.00)
"Jag tror att han blir ett av seriens utropstecken i år"

IFK Göteborg
Tobbe: Arbnor Mucolli över 12.5 poäng (mål + assist) (1.80)
"Han gör ju både mål och assist. På försäsongen nu, jag tror han ligger på 6-7 poäng redan i cup- och träningsmatcher. Jag tror att det är ett money in the bank-spel"

Lasse: Arbnor Mucolli vinner Allsvenskans assistliga (35.00)
"Mucolli kommer ha ruggigt mycket boll och dessutom ta hand om fasta. Högoddsare med potential"

Blomman: Slutar utanför topp 10 (4.00)
"Jättebra odds. Många av de här mellanlagen, Kalmar, Sirius, Norrköping och tyvärr även Bajen för tillfället. Jag ser Blåvitt få problem i år också. Jag tycker de kom undan från cupen med lite mer kredd än de förtjänade. Jag tror Blåvitt får det tufft."

IFK Norrköping
Tobbe: Christoffer Nyman under 9.5 mål (2.40)
"Dels så tror jag att han kommer vara inblandad i anfallen lite tidigare. Han går rätt ofta i djupled fortfarande men får inte bollarna på samma sätt och har inte riktigt samma förmåga att att sticka ifrån försvararna på samma sätt. Nu är det mer boxmål. Han når inte upp i tvåsiffrigt"

Lasse: Slutar på nedre halvan i tabellen (plats 9 och neråt) (2.20)
"Norrköping kommer bli sämre innan dom blir bättre är känslan. För beroende av sina äldre stjärnor."

Blomman: Christoffer Nyman under 10.5 mål (2.00)
"Jag har nästan samma spel som Tobbe och det gör mig orolig såklart. Jag gillar ju att förutspå att spelare är på retur, när pendeln slår över. Där känner jag att Nyman är nu, plus ett Norrköping som jag tror får det tufft i år."

GAIS
Tobbe: Klarar sig kvar utan kval (1.80)
"Gais har en framåtanda i klubben som tagit dom från ettan till Allsvenskan. Anledningen stavas Fredrik Holmberg. Gais klarar sig."

Lasse: Går obesegrade mot IFK Göteborg (3.75)
"GAIS tänder till extra i derbyn mot Blåvitt, tar minst 2 pinnar över 2 matcher."

Blomman: Alexander Ahl Holmström under 8.5 mål + GAIS åker ur (3.00)
"Jag köper inte alls den här försäsongshajpen som har varit kring honom. Jag tycker han är rätt blek om jag ska vara ärlig."

Kalmar
Tobbe: Ingen målskytt över 9.5 mål (2.00)
”Jag kör en favorit i repris här faktiskt och säger att ingen i Kalmar gör över 9.5 mål. Vi fick lite svar på att Skrabb spelar falsk nia, Islamovic har en bit kvar. Det tycker jag lät som mumma till det spelet, men det får man väl äta upp.”

Lasse: Simon Skrabb över 14.5 poäng (mål + assist) (2.00)
"Skrabb 17 poäng förra året och kommer få ta ännu större ansvar i år."

Blomman: Abdussalam Magashy + Jacob Trenskow över 11.5 mål tillsammans (2.75)
”Jag tror att Magashy kan blomma ut lite där och Trenskow ser ut som en annan spelare gentemot hösten, om vi säger så, så här långt. Så att de två spelarna gör över 11.5 mål tillsammans ger 2.75.”

Malmö FF
Tobbe: Gör över 65.5 mål (3.00)
"Malmö kommer göra många matcher med många mål. Dom kommer inte vinna alla matcher, men frågan är om inte Malmö gör mål i alla matcher."

Lasse: Vinner guld med minst 4 poäng (2.75)
"Allt annat är en stor överraskning för mig"

Blomman: Vinner Allsvenskan med minst 10 poäng (8.00)
”Jag är ju av åsikten att om Malmö skulle dela upp sitt lag två elvor, en bästa och en sämsta, så tror jag fortfarande att det sämsta laget är och hugger på en Europaplats. Tyvärr så kan jag till och med dra det så långt som att jag tycker att det här är det bästa laget på 2000-talet i Allsvenskan.”

Mjällby
Tobbe: Över 7.5 nickmål (5.00)
"Mjällby är per definition ett bonnalag, med allt vad det innebär. Dom kommer vara fysiska och starka i luften."

Lasse: Jacob Bergström gör minst 6 mål innanför målområdet (10.00)
”Jag tror inte han gör något mål utanför målområdet. Det känns som att han kommer att vara där och peta in sina bollar."

Blomman: Gör minst antal mål (6.00)
”Jag tror inte att det blir många mål alls gjorda på Strandvallen, jag tror faktiskt Mjällby gör minst mål i Allsvenskan 2024. Forwardsuppsättningen är bedrövlig. Ska de spela med Jacob Bergström så känner jag mig väldigt trygg med det här spelet. Det blir tufft att göra mål för Mjällby.”

Sirius
Tobbe: Slutar på kvalplats (11.00)
”Jag ställer mig frågande till om Sirius löser att göra målen i år. Det är mycket mål och assist som är borta på Matthews och Wessam Abou Ali. Så jag har att Sirius slutar på kvalplats till 11.00 gånger pengarna."

Lasse: Melker Heier över 11.5 poäng (mål + assist) (3.00)
”Jag tyckte han gjorde en suverän säsong förra året, och hamnade kanske lite i skuggan av de andra offensiva krafterna.”

Blomman: Högst antal mål kombinerat gjorda mål och insläppta mål (6.00)
”Då rundar jag av det hela med att Sirius gör högst antal mål kombinerat gjorda mål och insläppta mål. Alltså deras målskillnad är högst sammanlagd i serien. Det blir svängdörrar även i år på Studenternas.”

Värnamo
Tobbe: Tappar flest placeringar i tabellen jämfört med 2023 (Nykomlingar ej inräknat) (2.00)
"Värnamo var femma i fjol, det var lite högt även om dom spelade fantastiskt bra. En tränare och de tre av de bästa spelarna är borta. Detta hade varit tufft för vilket lag som helst"

Lasse: Slutar på plats 12 eller sämre och Gustav Engvall gör under 6.5 mål (6.00)
"Värnamo överpresterade förra året och med tunga tapp både på planen och på tränarbänken blir 2024 ett tufft år"

Blomman: Åker ur (3.75)
”Jag tror det blir svårt med ny tränare och utan Victor Eriksson, Ademi, Oscar Johansson etc. Jag tror det blir tufft”.

Västerås
Tobbe: Ensamt flest antal oavgjorda matcher (12.00)
"Västerås imponerade mot Hammarby. Jag tycker man har mycket fina egenskaper, men kommer ha svårt att döda matcher. Kryssen kommer vara lika säkra, som publiktillströmningen"

Lasse: Ligger på övre halvan i serien vid EM-uppehållet, slutar på kvalplats (25.00)
"VSK kommer öppnat starkt och överraska många på våren. Sen kommer Allsvenskan hinna ikapp dem."

Blomman: Åker inte ur (1.75)
Västerås med Kalle Karlsson vid rodret har imponerat på mig under försäsongen och då jag håller GAIS och ett betydligt försämrat Värnamo som sämre blir valet enkelt.


Är du sugen på att rygga något av spelen? Du hittar samtliga hos Betsson!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto