Publicerad på 14 Sep - 16:07

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Magnusson om skilsmässan i Bois: "Det ska Erik ha kredd för"



Landskrona Bois manager Billy Magnusson är veckans gäst i Superettanpodden. Där berättar han om sin nya roll, ett vilt sommarfönster, derbysegrarna och skilsmässan som blev under våren med sportchefen Erik Edman. 
– Det är en bra fotbollsarbetare och en bra person. Sedan blev det kanske inte perfect match den här gången, säger Magnusson i avsnittet. 

Veckans avsnitt på Spotify!

I somras genomförde Landskrona Bois ytterligare en stor förändring på ledarsidan när Billy Magnusson lämnade träningsplanen för att bli manager och Max Mölder fick rollen som huvudtränare. I Superettanpodden berättar Billy om ett intensivt år med två derbysegrar, stora förändringar i spelartruppen, ojämna resultat, en avgående klubbchef och en sportchef i Erik Edman som kastade in handduken efter bara ett år i sin nya roll. 

Utifrån kändes det som att ni hade olika syn på hur Bois skulle drivas framåt?

– Min bild var inte att vi hade olika syn. Men det är klart att vi hade kanske olika tankar kring spelarval exempelvis. Och det har jag och Max fortfarande i dag, det är bara sunt. Ska alla bara tycka samma sak så tror jag inte att vi utvecklas heller, säger Magnusson och fortsätter: 


– Vi upplevde det inte så från tränarstaben, men det kan ju vara att Erik upplevde det så. Det kom överraskande måste jag säga. Det var en speciell vecka när vår klubbchef Michel (Ekberg) på tisdagen flaggade för att han skulle lämna efter året och så kom detta på fredagen. Det kändes inte som det ultimata (inför derbyt mot Helsingborg) men vi vann den matchen och vann vårt första derby på 17 år.

– Jag vill inte sitta här och säga att något är konstigt. Både Michel och Erik valde det de kände är bäst och det får man respektera.

Har du pratat med Erik efter det här?

– Vi hade bara ett kort samtal den fredagen. Sedan har jag haft fullt upp med mitt. Det gäller någonstans att fokusera på det jag kan påverka. Då var jag tränare och nu är jag manager. Fokus på rätt saker och det jag kan påverka.

Hade ni svårt att samarbete?

– Nej, inte alls. Men vi hade olika syn på saker. Än en gång, inte kring de stora penseldragen men det kan vara ibland att man tycker att någon spelare ska in med vissa egenskaper men det är naturligt. Hur man bygger upp en trupp också, om det är unga mot äldre spelare 50-50 eller 60-40 till exempel. Sådana grejer ska diskuteras och även kring scoutingorganisationen. Hur scouter man?

– Som tränare vill man ha gärna ha många namn att välja bland och sådana saker. Och det finns inga rätt eller fel. Jag ska inte prata om Erik utan om mig själv. Men det var ingenting som jag upplevde var konstigt. Det var rätt högt i tak och ibland höll inte alla med och vi var inte överens, men inget konstigt.

Var det en anledning till att han inte blev kvar i Landskrona?

– Jag har ju bara läst det som står på Fotbollskanalen och kan inte uttala mig om det. Det får Erik svara på och då får vi också utvärdera hur vi kunde ta oss dit men det känns också konstigt för mig att sitta och spekulera. Jag har inget ont att säga om Erik. Det är en bra fotbollsarbetare och en bra person. Sedan blev det kanske inte perfect match den här gången.

Sommarfönstret gav försäljningar på Melker Widell till Danmark och Camil Jebara till Elfsborg. Två tunga tapp som ett tag såg ut att kosta laget mycket när det kommer till resultat. Men nya värvningar har klivit fram med tiden - inte minst inlånade mittbacken Samuel Kotto från Malmö FF.   

Visste du att Kotto var så bra som han varit?

– Där ska Erik också ha kredd. För när vi tittade på BK Olympic förra säsongen så var det Melker Widell och Samuel Kotto som vi kände, där är det klass. Erik hade berättat mycket om Kotto och så mötte vi Malmö FF i en U21-match och har bra relation med MFF. Jag var ganska säker på att det skulle bli bra.

I avsnittet pratar vi också om: 

  • GIF-tränarens kontroversiella comeback
  • J-Södras twitterhaveri
  • Simone-skolad tränare till Örgryte 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto