Melker Sandebäck: Klar spik i Spanien - och största skrällchansen

21 Januari 2022 - 17:03


Foto: Bildbyrån

Rekatochklarts andelskung Melker Sandebäck delar med sig av sina tankar inför söndagens Europatips! 

Hur går dina tankar om söndagens rad - som innehåller en ganska salig blandning av ligor och turneringar? 

– Till söndagens Europatipsomgång är ligorna tillbaka och då är även storlagen är tillbaka på kupongen. Liverpool som kommer från en cupseger borta mot Arsenal, vi har ett London derby där Chelsea tar emot Tottenham utöver England så har vi tre spanska matcher där Xavis Barcelona ska försöka ta tre poäng borta mot Alaves. Två Italienska där Roma kommer få det tufft borta mot Empoli, samt en stormatch i Zlatan Milan mot Dejans Juventus. Sedan avslutas raden av två Afrikanska mästerskapsmatcher. Fin kupong, helt enkelt! 

Vilken är den tydligaste spiken? 

– Den tydligaste spiken är enligt mig Real Sociedad som möter Getafe på hemmaplan. Sociedad har siktet på Europaspel tillsammans med att Getafes två bästa offensiva spelare är avstängda så anser jag att Real Sociedad inte för några större problem att fixa en seger. 

Var ser du den största skrällchansen? 

– Största skrällen anser jag att Empoli där Roma har ett av de sämsta bortaresultaten i hela Serie A. Där man endast har vunnit fyra matcher på bortaplan. Empoli som även överraskade borta mot Inter senast och lyckades leda hela vägen in till 92:a minuten då Inter kunde kvittera och sedan vann på övertid. 

 Och är det någon match du verkligen bara kommer helgardera? 

 – En match som måste helgardera och som jag även kommer helgardera på Rekatochklarts Europatips är Leicester som möter Brighton på hemmaplan. Brighton var värda tre poäng senast mot Chelsea och spelade väldigt bra med en offensiv och rolig fotboll. Denna match skulle jag vilja säga är den mest öppna på hela kupongen och därför sätter jag alla tecken här.