Publicerad på 26 Jun - 09:29

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Midsommarjackpot i Kalmar: Bästa spiken, draget och favoriten i fara!



Vår travexpert Oliver Bergman ger oss sina bästa tips inför Midsommartravet på Kalmar - där jackpoten tickat upp på över 54 miljoner! 


Midsommarhelg på Kalmartravet och jackpot! Hur känns formen inför den här omgången?

– Midsommartravet på Kalmar är en tradition för mig och för många andra. Detta är en tävlingsdag som alltid drar mycket publik och där omgången ofta har ett bra spelvärde. Till årets omgång har Kalmar också lyckats få med sig en JACKPOT på 54 Miljoner vilket såklart blir som en extra krydda på moset. För den travfantast som inte har besökt den travhelgen i Kalmar ännu, så är det högt tid nu. 

Vad blir viktigt att tänka på inför helgen? 

– Mitt bästa råd inför dagens tävlingar är att se över hur du komponerar ditt system. Vi kommer stöta på några favoriter idag som startar med bra segerchans, men där det också finns vissa frågetecken. Med det sagt så gäller det att värdera varje favorit utifrån hur sitt system är uppbyggt i övrigt. Det är alltså inte helt fel att rata en favorit helt från sin kupong eller tvärtom om att gå på en favorit om systemet i övrigt håller hög potential och du anser att det finns spelvärde i favoriten. 

Vilken är den bästa spiken? 

– I V75-2 hittar vi omgångens bästa spik, 5 Palmyra. Detta är ett femårigt sto som slutat topp-2 i tolv av sina 14 starter. Nu har hon även gjort två starter för Joakim Lövgren och imponerat båda gångerna. För två starter sedan öppnade hon rappt bakom bilen och spetsade från spår ett, hon var sen överlägsen från ledningen. Och senast avslutade Palmyra kraftfullt från ett tufft utgångsläge över kort distans. Idag har Palmyra fått bra förutsättningar, hon är spetsfavorit från bricka fem bakom bilen och väl i ledningen kommer Palmyra sen bli svårslagen. Men skulle hon mot förmodan inte komma till ledningen är segerchansen bra ändå. Spik. 

Favoriten i fara? 

– I V75-4 blir 9 Anastasia Tav hårt betrodd. Han har nu gjort tre bra lopp på svensk mark och senast fick man också sätta nosen först över linjen efter att ha blivit serverad ett snällt lopp och lucka tillslut. Formen är bra och fart finns i Anastasia Tav men det behöver lösa sig bra från bricka fyra i volten idag för att hon ska komma in i loppet. För mig är det mycket så kan strula för Anastasia Tav idag och när procenten är så pass hög som den är i skrivande stund (20%) så är han bara en av flera för mig. 

Bästa draget?

– I V75-5 är 8 Rotate mitt drag. Detta är en häst som verkligen blommade ut under fjolåret och klättrade då i klasserna. Rotate är en häst som kan mycket och lär trots dåligt utgångsläge laddas framåt från start. Han står bra inne i klassen och löser det sig bara med positionerna inledningsvis räcker kapaciteten helt klart för att segerstrida. 10% är ett fynd!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto