Publicerad på 20 Okt - 16:42

0
article-img
Foto: Bildbyrån

"Nedförsbacke över upploppet!" - Bergmans V75 tankar.


Foto: Bildbyrån

Formstarke andelsläggaren Oliver Bergman bjuder på sina bästa idéer inför lördagens V75-omgång! Här är bästa spiken, draget och favoriten i fara i Skellefteå! 

Vill du vara med i Olivers andelsspel? Klicka här för att läsa mer

Hur känns formen inför den här omgången?

– Formen måste jag säga känns bra. Även om det inte blev någon 7:a förra veckan så grämer jag mig inte över det. När utdelningen håller sig under 10k så är jag sällan med och hugger. Men känslan är att jag är rätt på det för dagen och att jobbet man lägger ner inför V75 omgångarna ger betalt. Givetvis finns någon plump här och där i enstaka lopp, men summa av kardemumman är trots allt att formen är klart över medel inför helgen.  

Vad blir viktigt att tänka på inför helgen?

– V75 denna vecka arrangeras av Jägersro, spetsbanan med nedförsbacke över upploppet. Som ni förstår så är det en klar fördel att vara med i dem främre just där. Jag rekommenderar med tanke på detta att lägga extra fokus på just spetskörningen denna omgången. Kan man räkna ut vem som kommer sitta i spets, vem som sitter i rygg på ledaren och vem som har intagit dödens samt 2:a utvändigt så har man kommit långt i sin V75 analys. 

Vilken är den bästa spiken?

– I V75-5 hittar vi omgångens bästa spik, 1 Bravo Sabotage. Detta är en individ som besitter hög kapacitet och som har sex segrar på sina tio senaste starter. Han kan även öppna riktigt bra och är min troliga ledare av loppet från ett perfekt utgångsläge. Väl i spets har det blivit fem raka segrar om man blickar bakåt. På förhand kommer det sen bli tufft att plocka ner Bravo Sabotage från ledningen. Han tål högt tempo och kan försvar sig även om han skulle behöver utstå en del press över den korta distansen. Spets och slut! 

Favoriten i fara?

– I V75-2 är 12 Lady Beluga favorit. Detta är en segervan individ som har 15 vinster på sina 22 starter i karriären. Kapaciteten är hög men att det nu blivit två raka galopper på kontot gör att man drar öronen åt sig en del. Nu har man visserligen fått ta igen sig lite vilket både känns positivt men också svårbedömt. Hon besitter både styrka och kunnade för att runda samtliga på en bra dag och Lady Beluga har även presterat bra efter uppehåll tidigare. Men att hon idag som favorit startar med innerspår på 40m tillägg gör att jag trots hennes höga kapacitet kommer gardera.

Bästa draget?

– I V75-1 vill jag tidigt lyfta fram 5 Marion Boko. Han vart ute så sent som i lördags på V75. Då stod man för en rapp avslutning och klockan stannade på 11,8 sista 800m. Att tränaren Daniel Wäjersten väljer täta starter nu ser jag som ett plus och när dessutom distansen är mer passande är Marion Boko ett tidigt streck på min kupong till 10%. 

Vill du vara med i Olivers andelsspel? Klicka här för att läsa mer

/ Oliver Bergman - @MVBerra på Twitter

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto