Publicerad på 23 Sep - 15:02

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Norrbotten är det vanligaste födelselänet i SHL



Foto: Bildbyrån

Norrbottens län har flest spelare per capita i SHL visar en undersökning genomförd av Rekatochklart. Norrbotten toppade även listan under säsongen 21/22 med 17 spelare i ligan. I säsongen 22/23 är 15 av SHL-spelarna födda i Norrbotten. 

Precis som förra säsongen så domineras SHL-säsongen 22/23 av spelare födda i storstadslänen om man ser till absoluta tal. Främst kommer spelarna från Stockholm (47 st) följt av Skåne (22 st).

Resultatet blir dock ett annat om man istället tar hänsyn till befolkningsmängd. De län med flest spelare per 100 000 invånare är Norrbotten (6.0), Västernorrland (5.7) och Västerbotten (5.5). 



Om undersökningen
 
Undersökningen är baserad på data om SHL-spelare födda i Sverige. Information om födelseort är inhämtad från Eliteprospects.com den 20 september. Uppgift om födelselän saknas för 3,8% av spelarna.

För mer information, vänligen kontakta: Susanne Höglund, 56K Digital, [email protected] 

Rekatochklart.com är Sveriges största och ledande online-community inom sportspel. Vi är en oberoende sajt och ej knutna till något specifikt spelbolag. Vårt primära mål är att tillsammans med våra skribenter och medlemmar förse Rekatochklarts läsare med spelanalyser och vinnande speltips. Rekatochklart ägs av Better Collective, en världsledande mediekoncern inom sportbetting.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto